Фярдабигд е една от най-атрактивните области в Исландия, но и

...
Фярдабигд е една от най-атрактивните области в Исландия, но и
Коментари Харесай

Футбол сред фиордите в приказната Исландия

Фярдабигд е една от най-атрактивните области в Исландия, само че и най-гъсто обитаемата в източната част на страната – с към 4700 поданици. Няколко сливания през годините, в интервала 1988-2006 година, са оформили днешните й граници. 13 области през днешния ден съставляват Фярдабигд, само че един от най-интересните неща е футболният им тим.

Представете си по какъв начин сред превъзходните планини и живописните фиорди, на междинна температура към 1-2 градуса, тимът по футбол води своите ежедневни занимания.

Тимът е относително нов, образуван през 2001 година и по образеца на региона четири дребни клуба, намиращи се в един регион се сплотяват, с цел да създадат един мощен отбор. Днес те се състезават под името Фярдабигд.

Стадионът, на който се организират занимания и мачове, се намира в живописния град Ескифьордур, който е с население от 1000 души, изхранващи се най-вече с рибна индустрия.

На фона на „ звука на тишината”, на северното зарево, на мъглата, на черните пясъчни плажове, този тим наподобява не по-малко незабравим.

Ако имате шанс, можете да видите и китове, които се блъскат в някой от фиордите, а може би и тюлени. През зимата можете да забележите даже северни елени.

Stodvarfjordur (East Iceland). Former home to UMF Sulan who have now amalgamated with Fjardabyggd.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР