Футболното първенство в Шуменска област започва на 31 август (събота)

...
Футболното първенство в Шуменска област започва на 31 август (събота)
Коментари Харесай

В Шумен съвещаваха относно проблемите на футбола

Футболното състезание в Шуменска област стартира на 31 август (събота) и 1 септември (неделя) стана ясно на извършеното в края на седмицата районно заседание. Мачовете на северна „ А “ ОФГ – Шумен ще са в съботните дни, до момента в който в южната група ще са в неделя.

Оценка за съвместимост на БФС – Шумен няма да разреши отсрочване на мачове по стратегия за различен ден, даже и при наложащи обстановки. Експериментът в предишното състезание мачовете в дадена група да се играят и в събота и неделя се е оказал неработещ и е съдействал в края на шампионата до някои ексцесии по футболните терени.

Новото в шампионата е, че участващите тимове би трябвало да са членове на БФС, тези които не са, би трябвало да уредят уставите си и да се пререгистрират в Шуменския областен съд. Има нарастване на съдийските такси, както и таксите за защита на мачовете. Близо 250 лева ще се заплаща на реферите, а за защитата нарастването е 25 лева на среща. Като се прибави и таксата на здравното лице всички разноски за даден мач ще са 400 лева – споделиха ръководители на футболните тимове по селата. Това за някои от тимовете ще е непоносима сума и присъединяване им ще зависи от спонсорите на отборите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР