Футболният треньор и анализатор Александър Станков беше гост в предаването

...
Футболният треньор и анализатор Александър Станков беше гост в предаването
Коментари Харесай

Александър Станков: Трябва обединение в името на националния отбор

Футболният треньор и анализатор Александър Станков беше посетител в предаването "Домът на футбола " в ефира на DIEMA SPORT, където приказва по тематиката народен тим и по какъв начин могат да бъдат решени проблемите, което да се случи в бъдеще.

"Няма човек, който да обича футбола, да е бил в положително въодушевление след тези провали, би трябвало да бъдем оптимисти. Проблемът е от много дълго време, привикнали сме в случай че сме постигнали нещо положително хвалим, в случай че не се получават нещата почваме да хулим ", разяснява Станков.

"Трябва да се обединим, всички имаме виновност, би трябвало да имаме тактика, дълготрайна, желаеме да вършим таратор без краставици, без кисело мляко. Трябва всички взаимно, дружно страна, БФС, Премиерът се е заел, имам вяра на този човек, уповавам се, да се случат нещата, да се поддържа ДЮШ. Най-добре е да си отгледаме краставиците, млякото, би трябвало си време и по-късно се получават нещата. Клубовете си гледат личния двор, не става по този начин, генерално би трябвало да се реши казуса, да има правила, които да се съблюдават. В Китай понижиха фрапантно чужденците, в Трета лига, реши се казусът с младите футболисти, наложително би трябвало да играят 3-ма млади футболсти до 23 години, те разчитат да ги развият, има доста способи и способи ", разяснява Станков.

"Отборите от 3-ото равнище на нашия футбол да имат 3-ма възрастни над 23 години, и единствено млади футболисти да играят, могат да се създадат тези неща, стига да има предпочитание. Желанието с моженето вървят ръка за ръка. С общи старания би трябвало да се превъзмогне този проблем, младите би трябвало да се възпитават от рано какво съставлява националния тим. Сега по-лесно се влиза в националния тим, с 2-3 мача се влиза в тима, преди се влизаше с доста неизменност ", добави още той.

"На фона на общо показаното, не желая да върша паралел сред селекционерите, само че в предните мачове в Лигата на нациите, ние сме на подобен хал, че в случай че националния тим не покаже предпочитание и борба, ние нямаме никакъв късмет против нито един тим, имаше доста бягане в първите два мача, в този момент в тези два мача не се получи, в случай че си предан на самия дуел то си личи, в тези два мача липсваше себераздаване, даже да загубим щяха да са други нещата. Оказва си роля, където нещата са на по-друго равнище, по-добро самочувствие, оказват си роля тези неща, класата на играчите на Косово си пролича. Ние бързаме, кои са Косово, това са школувани футболисти, попаднали в отлични европейски тимове, тези неща не са инцидентни ", добави още Станков.

"Клубовете са институциите, където са играчите, само че БФС, страната би трябвало да работят дружно, всички би трябвало да носят отговорността, футболният съюз може да постави догми, може да задължи клубовете да си подобрят школите, може клуб, който не развива школата да не вземе лиценз, може да се ограничи наличието на чужденците, политиката на клубовете би трябвало да се промени. В Локомотив Пловдив ще играят в Европа, един чужденец, в случай че пристигна при едно отпадане в първия кръг, той след това против кой ще играе, против Верея. Поне по един български състезател да се вкарва от школата. Във всеки един клуб има по един гений като Минчев от Черно море, Илиан Илиев го постанова, той натрупа мачове и прави усещане, в случай че всеки един клуб го прави ще станат разнообразни нещата. Но, нито един тим не го прави ", добави още той.

"Трябва да имаме самообладание към Минчев, по какъв начин да станат по този начин нещата, в случай че беше вкарал голове щяхме към този момент да го продаваме в Ливърпул, бързо се палим, и бързо гаснем, не става по този начин. Пожелавам на Балъков да има нерви и самообладание да построи тим, против Англия може да създадем добър мач, би трябвало да сме положителни и оптимисти. Убеден съм, че Красимир Балъков ще се оправи, той е подобен темперамент, не се предава елементарно и ще реализира задачите си ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР