Футболният свят отново е в траур, след като на 63-годишна

...
Футболният свят отново е в траур, след като на 63-годишна
Коментари Харесай

Футболният свят потъна в траур!

Футболният свят още веднъж е в печал, откакто на 63-годишна възраст умря Андреас Бреме. 

Легендарният немец е получил сърдечен арест в Мюнхен в понеделник вечер. Незабавно е признат в незабавното поделение на болница наоколо до дома му, но лекарите не са съумели да спасят живота му.

Славният защитник Андреас Бреме стана световен първенец с Германия през 1990 година На финала в Италия той вкарва единствения гол против Аржентина на Диего  Армандо Марадона. Тогава Анди се разписа от дузпа, бундестимът подвига третата си международна купа. Левият бек записва 86 мача и 6 гола за националния тим на родината си.

Състезателната кариера на Бреме минава в Саарбрюкен, Кайзерслаутерн, Байерн (Мюнхен), Интер и Сарагоса. Шампион е на Германия с " лаутерите " (1997/98), баварците (1986/87) и на Италия с " нерадзурите " (1988/89). С Интер подвига и Купата на УЕФА (1990/91), като играе дружно с Лотар Матеус и Юрген Клинсман.

Бреме е някогашен треньор на Кайзерслаутер, Унтерхахинг, бил е и помощник-треньор в Щутгарт. Припомняме, че на 7 януари умря друга икона на немския и международния футбол Франц Бекенбауер. Именно Кайзера е треньор на бундестима при спечелването на Мондиала в Италия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР