Футболният Спартак (Варна) изпраща прекрасна есен, след която ще зимува

...
Футболният Спартак (Варна) изпраща прекрасна есен, след която ще зимува
Коментари Харесай

Васил Петров: Първото място на Спартак е подарък за феновете за Коледа

Футболният Спартак (Варна) изпраща прелестна есен, след която ще зимува преди всичко във Втора лига. Отборът показва съвременен футбол и най-често печелеше по безапелационен метод своите срещи, като финишира със седем следващи победи. Архитект на този Спартак, който е предназначен да се върне в елита след пауза от 13 години, е Васил Петров. В дебютния си сезон в професионалния футбол треньорът съумя да подбере точните футболисти и да построи впечатляващ отбор, практикуващ прелестен за окото и най-важното печеливш футбол. Петров сподели също, че умее да придава вярната конфигурация на играчите, да прави сполучливи ротации в състава и да взема верните решения в хода на срещите, изключително когато трябваше да се обръща отрицателен процес.

В изявление за „ Петел “ Васил Петров показва своето мнение и прави оценка на игровото държание на неговите подопечни.

- Г-н Петров, в случай че би трябвало да сте почтен, какви бяха упованията Ви от Спартак, когато стартира шампионата през юли?

- Очакванията ми бяха да се представим добре, да се утвърдим във Втора лига и да покажем, че не сме тим, който се лута сред Б и В група, и всяка година си сменя статута.

- Коя бе силата на Спартак и с какво превъзхождахте противниците си?

- Доста са съставените елементи, с които ги превъзхождахме. Най-важното е колектива, това че бяхме като едно огромно семейство и си повярвахме. Бяхме задружни, като един пестник, а в тактическо отношение бяхме над множеството тимове.

- В кои мачове Спартак игра по този начин, както Вие желаете?

- В много мачове изглеждахме добре, само че в някои срещи нямахме хубаво лице, като тези в Симитли, Радомир и с Габрово вкъщи. Не бяхме на равнище и в първия мач със Септември в София, когато закъснявахме на терена. Във всички останали дуели значително демонстрирахме това, което желая да виждам – във второто полувреме с Монтана, против Хебър и Етър бяхме на доста високо равнище.

- Какво си мислехте на пейката, когато тимът изоставаше в резултата и трябваше да прави обрати в някои мачове?

- Мислех по какъв начин да обърнем резултата и какво да създадем. Но не съм губил вяра и няма да изгубя, тъй като имам религия в тези момчета и в това, което вършат. Когато изоставахме в резултата по време на мача, се пробвах да трансформира нещо и да намеря печелившата тактика. За благополучие се получаваше.

- Янчо Андреев ли е водачът и обединителната фигура в този Спартак?

- Няколко индивида са такива, в действителност някои от опитните - Цветан Илиев, Янчо и Генади Луго се отличиха и сформираха гръбнака на тима. Към тях добавям и Архан Исуф, който има най-вече изиграни минути.

- Георги Бабалиев, Мехмед Сабри и Иван Колев направиха атомна офанзива и вкараха 18 гола. Това ли искахте от тях?

- Няма по какъв начин да не съм удовлетворен. Честно казано, много хора не имаха вяра, че Мехмед ще покаже такова прелестно лице, само че аз бях убеден в него и му дадох успокоение да разгърне качествата си. Бабалиев пристигна от столичния Локомотив, където не играеше и никой не очакваше такова мощно показване и от него. При Иван нещата са други. Аз знаех какви качества има и от дълго време го желаех, само че през лятото той избра Септември. Доволен съм, че от втори опит пристигна при нас.

- В отбрана също бяхте постоянни, а Велислав Боев стигна и до юношеския народен отбор?

- Това е нещо доста радващо. Вили е единствено на 17 години, само че сподели развиване и стигна до националния. Другите край него също се оправиха – Луго, Борисов бе постоянен, Пенев, който откакто се завърна при нас, навлезе в мощна форма. Ибрям също способства и изигра на равнище значимите мачове с Лудогорец и Етър.

- Какво желаете да подобрите в играта?

- Постоянно желая да променяме нещо, защото след първия полусезон тимовете знаят какво вършим и по какъв начин играем. Имам визия, която последвам, тази визия се променя и се добавя, непрекъснато ще се стремим да надграждаме и да се подобряваме.

- С какъв брой играчи планирате да се разделите и какъв брой ще са новите попълнения?

- Още с никой не сме се разделили, с изключение на с Александър Стефанов. В околните дни ще има повече изясненост. Новите попълнения ще бъдат 4-5 във всички линии. Сред тях ще са както българи, по този начин и чужденци. Водим договаряния, само че на този стадий още нямаме подписани контракти.

- Къде ще се подготвяте през зимната пауза и какъв брой контроли планирате?

- Събираме се за подготовка на 3-ти или 5-и януари, а след това ще заминем за двуседмичен лагер в Анталия на 10-и или 17-и, където ще имаме няколко контроли. Като се върнем, в два дни ще изиграем два мача с Дунав и Черноморец, в които ще употребявам два тима. Проверките ще са на 29-и и 30-и януари, само че може и да претърпят смяна. Контроли ще уредим и за февруари.

- Как би трябвало да играе Спартак през пролетта, с цел да се завърне при майсторите?

- Убедително, съсредоточено, стимулирано както до момента и пламенно, с доста сила. Хубаво е, че Спартак зависи от себе си и ще се постараем да продължим да отговаряме на високите упования и да поддържаме непрекъснато високо игрово равнище.

- Какво желаете да кажете на почитателите на отбора?

- Щастлив съм, че ги зарадвахме с този подарък – първото място за празниците. Работата обаче е свършена на половина. Благодаря им, че ни поддържат и във всеки мач са 12-ия ни състезател. Нека бъдат уверени, че аз и футболистите ще продължим да работим със същото сърце, отдаденост и мотивация, с цел да реализираме това, което чакат от нас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР