Футболният съюз на Словакия възнамерява да смени селекционера на националния

...
Футболният съюз на Словакия възнамерява да смени селекционера на националния
Коментари Харесай

Спрягат Павел Върба за националния отбор на Словакия

Футболният съюз на Словакия има намерение да смени селекционера на националния си отбор. Отборът се класира за финалния бараж за Евро 2020 против Северна Ирландия, само че в сряда позволи изненадваща загуба вкъщи от Израел в шампионата за Лигата на нациите. Така отборът заема последното място в групата си и съвсем несъмнено ще изпадне.

Кандидат №1 за правоприемник на Павел Хапал е треньорът на българския първенец Лудогорец Павел Върба, написа изданието Sport.sme.sk. Президентът на федерацията Ян Ковачик е изготвил лист с шест имена, като напълно скоро би трябвало да разгласи новия ментор, тъй като плейофът със северноирландците е плануван за 12 ноември.

В полуфиналния конфликт Словакия би щастливо с дузпи Ирландия, а по-късно загуби от Шотландия с 0:1 и Израел с 2:3.

" Върба е обичаен претендент за поста. Преди 8 години той беше първият избор за селекционер, само че управлението на Виктория (Пилзен) не го пусна. Сега 56-годишният Върба е отпред на Лудогорец и завоюва купата на България още в първия си сезон. Има първи места с Жилина в Словакия и три с Виктория (Пилзен) в Чехия.

Въпреки че е чех, той познава доста добре словашкия футбол. Освен че води Жилина, през 2006 и 2007 година бе асистент на Ян Коциян в националния отбор. Бил е отпред на Чехия, като класира тима на Евро 2016. Той е умел, сполучлив и почитан ", написа Sport.sme.sk.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР