Футболният национал Страхил Попов е вече добре познато име за

...
Футболният национал Страхил Попов е вече добре познато име за
Коментари Харесай

Страхил Попов - без футбол и в женско царство

Футболният национал Страхил Попов е към този момент добре познато име за родните почитатели. Защитникът, който носи екипа на водача в турската втора дивизия " Хатайспор ", даде особено Skype изявление за bTV, включвайки се директно от женското царство в дома си. Там компания в изключителната обстановка поради пандемията му вършат неговата половинка Гергана Георгиева, с която са дружно от 8 години, и мопсът Шейла.

Попов съобщи, че оптималният вид е спреният поради ковид футболен сезон да бъде доигран. Докато чака нормализиране на обстановката, Страхил поддържа форма вкъщи и запълва свободното си време с книги, филми и... готварство.

" Добре се усещаме в Турция. Обстановката е изключителна. Вкъщи стоим повече, както може би всички хора. Надяваме се това нещо да минава по-бързо , тъй като съм сигурен, че е много неприятно за всички ", показа Попов.

" Тук може би хората са леко неглиже. Доста хора има на открито. Надявам се да не пристигна болестта. Мисля, че като цяло тук няма чак толкоз инфектирани, въпреки че в Турция има политика да не споделят от кои градове са инфектираните, само че доколкото се чува са от Истанбул. Тук не се усеща чак толкоз огромно напрежение "

" Ние имаме връзка освен с България, а и с Испания, защото моята майка живее там от 15 години. Един от най-засегнатите региони е и ситуацията не е добре, там съответно. Тук не мога да кажа, че на този стадий в Антакия усещаме нещо кой знае какво, като се изключи че работят основно аптеки и хранителни магазини . Не мога да кажа, че има напрежение и суматоха в хората. Всичко е умерено. Да, Страхил не тренира, шампионата е спряно. Прекарваме, може би, 95% от времето си у дома, излизаме единствено до магазина, само че не мога да кажа, че при нас се усеща. Може би в Истанбул не е по този начин, само че ние нямаме опцията да отидем до такава степен сега ", добави половинката на футболиста.

" Вкъщи сме, гледаме телевизия, гледаме филми, вършим и тренировки дори дружно, готвим. Тя готви повече, несъмнено. Аз не мога. На мен в моменти тези дни са ми първите стъпки в готвенето ", описа националът.

" Мога да ви опиша нещо любопитно, Преди към две седмици, преди да стартира карантината, стояхме и си говорихме. Аз му споделих " Добре, не искаш ли да ти покажа нещо в кухнята, да те науча? Не ти ли е забавно? Защото той в действителност нож да нареже нещо не е хващал . И той ми споделя " Не, въобще не ми е забавно, не ме влече ". И сега, в последните 10 дни, всеки ден е с мен в кухнята ", добави Гергана.

" Той е от хората, които четат освен когато имат време. Мога да кажа, че не се разделя с книгите . При него не е до това дали имаш време или не, той в действителност доста обича да чете "

За Попов главният проблем неяснотата по кое време и по какъв начин ще продължи футболният сезон.

" Много е неприятно цялото това нещо от професионална позиция. Най-лошата част е незнайното, тъй като сега безусловно никой не знае какво ще стане. Всичко това, което се приказва, са догатки. Конкретно няма нищо, тъй че сега стоиш и чакаш, което е най-лошото. Стоиш, тренираш, само че даже не знаеш какво да правиш, тъй като за професионален футболист не е хубаво за тялото да прави всеки ден фитнес, да вземем за пример. Трябва да знаеш какви извършения да правиш, обаче те и тренировките са по отношение на това по кое време имаш мачове, когато ще ти е натоварено. А ние сега не знаем нищо и просто би трябвало да поддържаш някаква форма. Това е най-лошото - има една огромна неопределеност какво ще стане "

" Според мен най-лошият вид е да се анулира годината. За мен това е вид, който е лишен от всякаква логичност в множеството шампионати. В нашето има още 6 мача - цялото е 34. Тоест, ти си изиграл 28 мача и внезапно се изтриват, в което няма никаква логичност. Най-дожрият вид ще е, в случай че може, да се доиграят шампионатите, даже по-напред в датите да се изместят. От УЕФА би трябвало да влязат в ситуацията на тимовете, на шампионатите, да се удължи календарът, най-малко доникъде на юли. След това да се намерения по какъв начин да се оформят от идната година шампионатите, тъй като да не забравяме, че има национални тимове, има Лига на нациите, квалификации за международно, следващата година се реалокира европейското "

" Сложно ще е, само че съгласно мен не е невероятно да се направи. Може да ни е малко по-сгъстен цикълът, което няма да е прелестно на футболистите, само че не би трябвало да се оплакваме. В момента сме в такова състояние, че виждате лекарите, да вземем за пример, по какъв начин работят, тъй че нашето е смешно - да се оправдаваме, че ще ни е по-сгъстен цикълът. При състояние, че хората рискуват живота си, с цел да избавят други. И футболистите, и УЕФА, и федерацииге би трябвало да влязат в ситуацията. Оптималният вид е да се доиграят шампионатите. Другият е да останат класиранията, което не е доста почтено, тъй като във футбола за два мача може да се промени всичко. Оптималният вид е сезонът да се доиграе. За мен отменяне на годината е неуместно, тъй като в множеството шампионати са се изиграли над 70% от мачовете "

Защитникът показа, че му липсват и мачовете с националния тим, чийто дуел с Унгария по пътя към отсроченото с година Евро 2020 също бе отсрочен. Попов се надява, когато футболът се завърне той и съотборните му да получат поддръжката на българската аудитория.

" Това беше доста значим миг за всички. Ключов миг в последните двадесетина години, като се изключи 2004-та европейското. Оттогава не сме се класирали на огромен конгрес. Сега дуелът е плануван за 4 юни, което се колебая, че ще може да стане. В момента всичко, което приказваме, са догатки. Ще забележим. Надявам се за тези мачове да се намерят и точните дати, и да може да се изиграят. Ще бъде огромно достижение за България, в случай че се класира след толкоз години. Надявам се всички да са зад нас, всички българи! "

За край, половинката на Страхил - Гергана, насочи прочувствен апел всички ние да съблюдаваме ограниченията за ограничение разпространяването на ковид.

" В последните дни прекалено много неща виждам в обществените мрежи, свързани с икономическите проблеми. Съгласна съм, аз също имам хора в фамилията, които не могат да вървят на работа. Мисля, че във всяко едно семейство има заеми, финансови усложнения. Колкото и тривилано да звучи, за мен здравето е преди всичко. Смятам, че всеки един би трябвало да огледа в фамилията си и да се замисли, че всички пари и бизнеси на света не костват колкото един човешки живот. Знам, че доста хора, че обстановката не е толкоз сериозна. Аз имам познати, наранени от ковид. Познати, които изгубиха свои близки. Искам да ви кажа, че няма по какъв начин да застанеш и да им извадиш статистика какъв брой хора са заболели, какъв брой не са и кой какви финансови загуби търпи "

" Смятам, че светът в един миг ще си стъпи на краката и всичко може да си пристигна на мястото, само че когато загубиш човешки живот в фамилията ти - това е окончателно. Всяко едно нешо може да бъде възобновено, като се изключи живота. Дали си на 40, 50, 60 или 70 години, ти си нечия майка, баба, татко нечий родственик. Човешкият живот е над всичко. Ние имаме отговорност освен за хората в фамилията си, само че и за тези на улицата ".

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР