Футболният "Левски" работи по свикването на общо събрание на 6

...
Футболният "Левски" работи по свикването на общо събрание на 6
Коментари Харесай

Левски се готви за общо събрание през юли, дарението на Пеевски е прието

Футболният "Левски " работи по свикването на общо заседание на 6 юли, като е планувана и аварийна дата (22 юли) при положение, че мажоритарният притежател на клуба (Георги Попов) или негов представител няма опция да участва. Това разгласи пред публицисти изпълнителният шеф на "сините " Павел Колев след днешното съвещание на Управителния съвет.

"Има чисто законови периоди, които не ни разрешават по-ранно образуване. Най-важното е да изчакаме да разберем дали ще получим позволение да проведем общото заседание на закрито, тъй като по този начин сме самостоятелни. Ако това е невероятно, тогава ще го създадем на стадион "Георги Аспарухов. Левски има над хиляда акционери, тъй че, ще забележим по какъв начин ще се организираме ", съобщи Колев.

"Обезсилване на акциите е много комплицирана процедура, крие опасности и желае единодушието на мажоритарния акционер. Смяната на собствеността става със договорка, с джиросване. Ние сега не знаем дали мажоритарният акционер ще се появи на общото заседание, по тази причина има втора дата. "

3 млн. лв. до края на юли

По отношение на финансовата страна на "Герена ", Колев разяснява: "До края на юли са ни нужни към 3 милиона лв.. Разполагаме с 1/6 от нужните 3 милиона лв.. Клубът влиза в процедура по неплатежоспособност, в случай че не се съберат още 2,5 милиона лв.. Това не е нещо ново, което не сме виждали в България. Това ще е доста неприятно за Левски. "

"Имам екип, който стои непрекъснато при мен в офиса, който прави по този начин, че последователите да получават нещо против парите си - като арикули. Няма по какъв начин да обещая на хората, че от на следващия ден ще стартираме да печелим милиони от телевизионни права, мърчандайз и търговски покупко-продажби. Колкото и да работим, спасението на Левски се случва през доста съществено орязване на бюджета, което се случва и за момента. Не единствено посредством дарения, тъй като хората, колкото и да подаряват, няма по какъв начин да устоят Левски в мащаба му. "

"Левски " одобри дарението на Пеевски

"Беше разисквано дарението на Пеевски. Позицията на Управителния съвет е, че ние носим отговорност към акционерите на клуба и последователите на Левски. Натоварени сме с тази отговорност клубът да оцелее. Няма да обсъждаме други разновидности с изключение на да приемем дарението и да го похарчим транспарантно, както го вършим до момента. Трябва да предадем клуба в положително здраве на идващия притежател ", съобщи шефът на "сините ". Против дарението на Делян Пеевски се оповестиха от Тръст "Синя България " - вторият максимален акционер в "Левски " ( детайлности тук ).

"Първо, Левски не се е молил за това подаяние. Второ, не сме поставяли ограничавания кой може да подарява и кой не. Има донори, последователи на други тимове. Имам известия от най-малко 10-15 последователи на ЦСКА, които са дарили по своите благоприятни условия, тъй като считат, че Левски би трябвало да го има. Нашата цел е една - Левски да продължи да съществува. Може да има и други позиции, само че най-хубавият вид е с принадлежности да дойдат тук хора, които да носят отговорността и тогава да взимат други решения ", добави още Колев. И акцентира, че има информация за още идни съществени дарения към клуба.

"Сините " отхвърлили спонсорство за 18 млн. евро

Колев разкри, че в деловодството на клуба е пристигнало съществено предложение за спонсорство: "Компания предложи по 6 милиона евро за 3 години, което прави 18 млн. евро. Първо обаче компанията е записана в страна като офшорна компания и второ - всички елементи и информация, която успяхме да съберем за нея, вършат меко казано невъзможна опцията Левски да се обвърже с тази компания. "

"Треньорското управление не получава заплати сега, не съм разговарял с тях, те не повдигат и въпроса. На мен сметката ми е нa минус. Както разгласих през вчерашния ден, футболистите получиха част от заплатите си. За повече от това - нямаме пари ", призна Павел Колев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР