Футболният клуб Лудогорец реагира гневно на публикации в медиите, че

...
Футболният клуб Лудогорец реагира гневно на публикации в медиите, че
Коментари Харесай

Набеденият за арестуван на кокаиновия кораб Николай Пенчев е герой в Англия, награден е от принц Уилям

Футболният клуб " Лудогорец " реагира яростно на изявления в медиите, че фитнес инструктор на клуба е измежду арестуваните моряци на хванатия с опиати транспортен съд „ Верила “ в Ирландия. Оказва се, че става дума за съвпадане на имената. Николай Пенчев е някогашен чиновник на " орлите ", а сега работи като пожарникар в Лондон. Според английски издания името на задържания е Никола Пенчев. Той е друг човек от фитнес треньора, увериха първенците.

" Лудогорец " и Семеен кодекс " Гладиатор ", за който Пенчев се е състезавал като културист, предизвестяват, че ще водят каузи за информации, уронващи престижа на двата клуба. Информацията, че фитнес инструкторът на " Лудогорец " Николай Пенчев е измежду задържаните на кораба с кокаин, в началото бе публикувана от Breaking.bg.

Набеденият за задържан някогашен културист и сегашен огнеборец в Лондон Николай Пенчев в действителност е воин в Англия. Преди две години той взе участие в извънредно комплицирана и рискована избавителна интервенция по изтегляне на хора от 19-етажна горяща постройка в Лондон и впечатли с храбростта си Негово Кралско Височество престолонаследникът принц Уилям.

Заради проявените смелост и бързи дейности в тежкия случай Николай Пенчев имаше достойнството да бъде награден и поздравен персонално от най-големия внук на кралица Елизабет II и втори подред правоприемник на короната. На закрита гала тогава уважението си към мъжа от Разград засвидетелстваха още кметът и заместник-кметът на английската столица, както и главнокомандващият на лондонската пожарна.



Принц Уилям беседва с българкия пожарникар Николай Пенчев

Опасната обстановка, поради която Николай попада в полезрението на кралското семейство, се разиграва на 7 май 2021 година В 8.55 часа на единния телефон на спешните служби 999 постъпва сигнал за пожар във висок блок в New Providence Wharf в източната част на Лондон, в идващите минути са подадени още 20 сигнала от там. Оказва се, че постройката е облицована със същата лесногорима изолираност като съдбовната Grenfell Tower, в която през 2017 година при пожар починаха 72 души.

Затова случаят е дипломиран като по-мащабен и в границите на 15 минути на мястото са изпратени над 20 профилирани автомобила на пожарната със 125 огнеборци, а също парамедици и полиция.

Николай, който работи в една от най-натоварените служби в Лондон се оказва от първите пристигнали на произшествието. Екипът, който той управлява, е вторият влезнал в горящата постройка.



„ Вентилационните системи не сработиха, асансьор няма по какъв начин да се употребява в тази обстановка, коридорите и стълбищата бяха задачите в пушек. В началото беше най-трудно, тъй като към момента нямаше задоволително информация за пожара, не знаехме даже какъв брой етажа е постройката. Казаха ми да се качвам на последния етаж, оказа се 19-ия.

От петия етаж до там с сътрудника пълзяхме по стълбите, нямаше никаква видимост, ние сме с към 60 кг товар на гърба – екипировка, апарати за дишане, съоръжение за разтрошаване на порти, плюс личното ни тегло “, описа Николай тогава пред „ Екип 7 “.

Когато стигнали до последния етаж и почнали следствието, в един от жилищата разкрили стара двойка, хора на към 80. Старците първоначално отказвали да бъдат евакуирани, дамата не можела да се движи, а брачният партньор й бил трудноподвижен, нуждаел се от придружители.



„ Наложи се да им напомним предходни произшествия и да ги убеждаваме и то в миг, в който знаем че въздухът ни все по-бързо понижава, а ние сме на деветнайстия етаж и сме безусловно в капан. В последна сметка схванаха че обстановката е рискова и им поставихме избавителни качулки с респиратор, които защищават от токсичните газове за към 15-20 минути.

Аз пренесох дамата на рамо, сътрудника оказа помощ на мъжа й. По целия път надолу трябваше да споделяме с тях, само че и по сред си, тъй като от топлинния стрес се губи ориентировка и това е метод да си оказваме помощ. Успяхме да ги евакуираме, само че когато излязохме от постройката към този момент бяхме останали без никакъв въздух. Сменихме си кислородните апарати и влязохме назад да търсим хора “, спомня си храбрият български пожарникар.

Заради геройската постъпка на Ники, както и на неговите сътрудници от лондонската пожарна, персонално е поздравен от принц Уилям, който идва на крайници да поздрави самоотвержните огнеборци.

" Не са доста хората, които могат да кажат, че са си пили чая с принц Уилям. На мен ми се случи. Получих хвалба от кралското семейство за изявена смелост и професионализъм. Не е нещо чак толкоз публично, само че за мен е голяма чест тази благодарност! ", призна тогава Николай Пенчев.



" Церемонията беше закрита. Присъстваха само хора с предложения. Мерките за защита са извънредно строги, има цялостна конфиденциалност. Бяха неразрешени и всевъзможни фотоси с принца, бяха ни предизвестили, че не можем да го допираме даже. На моята маса първо пристигна комисар Анди Роу, който е главнокомандващ на лондонската пожарна. Именно той ме показа на принц Уилям. Останах с много положително усещане от Негово Височество. Той седна при нас като изцяло земен човек, сипахме си чайче.

Дойде изцяло квалифициран, знаеше кой съм, знаеше, че пристигам от България. Беше се срещнал с цялата интервенция по спасяването и задаваше съответни въпроси. Бях по пай ръкав, принц Уилям ме огледа и даже се пошегува с мен: " Така като те виждам, не се и колебая, че ще извадиш хората на ръце ". След него дойде и кметът на Лондон Садик Хан да ни поздрави. Не останах удивен от него, тъй като беше като на политическа визитация. Не ни изслушваше, не го интересуваше кой какво му приказва, искаше единствено да се покаже ", описа преди две години усещанията си от аристократичната среща българският пожарникар. 

" Принц Уилям е извънредно непосреден и отзивчив. И съгласно мен той ще е добър, заинтересован и хуманен крал ", разяснява тогава Николай.



Николай е първенец по културизъм

Николай Пенчев от младеж се занимава с културизъм. Бил е вице- и безспорен държавен и европейски първенец по културизъм и участник във финалната петорка на „ Мистър Олимпия “ – 2018.

Страстта му към мускулите и изваяните тела потегля от Съюзна контролна комисия „ Гладиатор “ – Разград, за който се състезава, до момента в който живее в България. С този спорт се занимава интензивно и в този момент. 

Николай живее в Англия от края на 2017 година, идва там малко преди да се дипломира във Факултета по пожарна и спешна сигурност на Академията на Министерство на вътрешните работи в София. Още със стъпването си в Обединеното кралство минава около една от службите на пожарната в Централен Лондон и взема решение, че ще ревизира дали има свободни работни места, по какъв начин може да кандидатства и ще му признаят ли изпитите от България.

Оказва се, че наученото в родината няма да му свърши работа и минава през дълга конкурсна процедура, включваща голям брой и разнообразни кръгове, след всеки от който може да отпаднеш – психотестове, много комплицирани изпити по механика, физика, математика, британски език, физически изпити.

Последният решителен стадий се оказват ролеви игри – за 60 секунди би трябвало да прочете сюжет, в какъвто е допустимо до попадне по време на работа, след което да го отиграе пред комисия, като вземе съответни решения на момента, а тя да реши дали и какъв брой съответно е реагирал. След първата ролева игра следва още една последна.

Процедурата продължава повече от година, а след 11 седмици денонощни подготвителни пожароприложни занятия и теоретична подготовка, Ники получава поста като към този момент изцяло дипломиран пожарникар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР