Футболните страсти през почивните дни определено не липсваха, като този

...
Футболните страсти през почивните дни определено не липсваха, като този
Коментари Харесай

Мачовете през уикенда - впечатляващи победи за грандовете

Футболните пристрастености през почивните дни несъмнено не липсваха, като този и този път не липсваха изненади. В Испания неверна стъпка позволи водачът в шампионата Барселона. На Острова пък футболните почитатели не наподобяват изключително заинтригувани от идния Brexit, а невярващо наблюдаваха по какъв начин богаташите от Манчестър Сити безусловно разсипаха различен тим който не може да се оплаче от финансов комфорт - Челси. Ето и най-интересните футборни събития, които се случиха в огромните шампионати.
Английската Висша лига - Грандовете от Манчестър още веднъж впечатлиха, Ливърпул се върна в правия път
Няма по какъв начин да не стартираме очерка с впечатляващото показване на Манчестър Сити, който прегази Челси в предстоящият дерби мач от кръга. " Гражданите " разгромиха сините от Лондон на своя,,Етихад “ с безапелационното 6:0. Головото шоу стартира рано и още до 25 минута домакините водеха с 4:0. След почивката те вкараха още две попадения, с цел да оформят крайния резултат. Серхио Агуеро се отличи с хеттрик във втори мач в последните три за отбора си, откакто вкара три и на Арсенал. С две попадения остана Рахийм Стърлинг, а Илкай Гюндоган също бе прецизен. Така Сити се завърна на върха във Висшата лига, като е с еднакъв брой точки с Ливърпул и мач повече, само че с по-добра голова разлика от " мърсисайдци ". От своя страна Ливърпул се оправи с лекост с Борнемут с 3:0 и се завърна в верния коловоз, след две следващи неверни стъпки. Четвърта поредна победа приближи Тотнъм до водачите. " Шпорите " победиха вкъщи на,,Уембли “ с 3:1 Лестър, а головете в дуел означиха Давинсон Санчес, Кристиан Ериксен, и Хьон- Мин Сон. Вдъхновеният Манчестър Юнайтед пък разгроми Фулъм с 3:0 на стадион " Крейвън Котидж " в Лондон и продължава безгрешната си серия под управлението на Оле Гунар Солскяер. За Манчестър това е десета победа в последните им 11 мача от всички шампионати и тимът остава без загуба след уволнението на Жозе Моуриньо през декември. Днешният триумф разреши на възпитаниците на Солскяер да се настанят на четвъртото място, което дава право за присъединяване в Шампионската лига. Юнайтед има 51 точки, една повече от Челси и Арсенал, който записа, който записа сложен триумф като посетител с 2-1 над опашкаря Хъдърсфийлд.
Испанската Примера - Мадрид беше обагрен в бяло, Барселона още веднъж сгреши
Убедително показване на Реал Мадрид даде опция на " белия балет " да завоюва борбата за града против Атлетико с 3:1 на " Уанда Метрополитана ". Така " кралският клуб " продължи положителната си серия и към този момент в 7 следващи дуела няма загуба и съумя да измести градския противник от второто място. Попаденията за Реал означиха Каземиро и Серхио Рамос през първата част, а влезлият като запаса Гарет Бейл оформи крайното 1:3. Барселона пък позволи втора поредна неверна стъпка, откакто записа нулево реми като посетител на Атлетик Билбао. След това тъждество каталунците събират 51 точки на върха в Ла Лига. Преследвачът Реал Мадрид обаче се доближ на шест точки, а Атлетико е на седем от върха. На четвърта позиция остава тимът на Севиля, който обаче позволи нова неточност стъпка, като приключи наедно 2-2 в семейството си на Ейбар. Петият Хетафе пък към този момент е единствено на 2 точки от зона ШЛ, след домакинска победа с 3-1 над Селта.
Германската Бундеслига - Борусия още веднъж сбърка, Байерн редуцира разликата
Борусия Дортмунд загуби три гола преднина за 12 минути и направи неверна стъпка против Хофенхайм. приключи с тъждество 3:3. Лидерът в Бундеслигата водеше с 3:0 четвърт час преди края, само че не съумя да резервира солидната си преднина. Байерн Мюнхен не изпусна шанса си и се приближи до Борусия, откакто надигра вкъщи с 3:1 Шалке 04. Така Байерн редуцира разликата до водача в класирането Борусия Дортмунд на пет точки. За " баварците " следва посещение на Аугсбург идващия петък, а на 19 февруари отборът пътува до,,Анфийлд “ за аудиенция на Ливърпул в първа среща от осминафиналната фаза на Шампионската лига. Изненадващо проваляне позволи третия в шампионата Борусия Мюнхенгладбах, който беше победен с 0-3 на собстения си стадион от Херта (Берлин). Република България Лайпциг пък резервира четвъртата си позиция, откакто извъртя тъждество 0-0 против преследвачът си Айнтрахт (Франкфурт, който остава на 5 точки разлика от четвъртата позиция.
Италианската Серия А - Ювентус се откъсна на върха след шоу на Роналдо, Десподов дебютира

Ювентус още веднъж завоюва безапелационна победа, откакто се наложи с 3-0 при гостуването си на Сасуоло. Сами Кедира даде задатък на " остарялата госпожа " в 23`, а 20` преди края Кристиано Роналдо заби своя 18-и гол в Серия А в дебютния си сезон. Емре Джан пък оформи крайния резултат 6` преди края. С тази победа момчетата на Масимилиано Алегри дръпнаха с 11 точки пред втория Наполи. По този метод Юве се възползва от равенството на неаполитанци с Фиорентина през вчерашния ден и имат актив от 63 пункта. Сасуоло е 11-и с 30 точки. Третият Интер реализира първи триумф през новата година, откакто се наложи с 1:0 като посетител на Парма. Голът бе маркиран от Лаутаро Мартинес, който вкара единствено две минути, откакто се появи на терена на мястото на Жоао Марио. В помощник за попадението на аржентинския нападател се трансформира Раджа Наинголан. Голът на Мартинес бе и първият, който отборът осъществя въобще в Серия А от началото на годината след нулевото тъждество с Болоня и двете минимални загуби от Торино и Болоня. Тимът на Милан записа безапелационна победа против Каляри с 3:0, при дебюта на българина Кирил Десподов за гостите.
Френската Лига 1 - Шампионът ПСЖ продължава с успехите, само че и с травмите
Най-горещите вести в ПСЖ не престават да бъдат травмите на звездите на парижани. Поредният проблем пристигна при домакинската победа над Бордо с 1-0, като контузия този път получи Едисон Кавани. Проблемите на треньора на звездната селекция Томас Тухел нямат край. Наставникът на парижани ще би трябвало да се оправя с куп проблеми преди мача с Манчестър Юнайтед от Шампионска лига. По-рано през месеца стана ясно, че и Марко Верати е под сериозна въпросителна, а сигурният отсъстващ е огромната звезда Неймар. В другите забавни мачове от кръга втория Лил се наложи с 2-0 при гостуването си на Гингам, а третият Лион позволи неверна стъпка и загуби минимално при визитата си на Ница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР