Футболните легенди на Варна и ЦСКА Божил Колев и Иван

...
Футболните легенди на Варна и ЦСКА Божил Колев и Иван
Коментари Харесай

Варненски легенди получиха медалите си от ЦСКА

Футболните митове на Варна и ЦСКА Божил Колев и Иван Василев получиха медалите си по случай 70-годишния празник на армейците. Това стана в Обзор, където легендата на " алените " Аспарух Никодимов донесе отличията на среща с Василев.

Както е известно, Иван Василев е първенец в ЦСКА и полуфиналист с КЕШ (сега Шампионска лига) през 1967 година. Божил Колев пък е петкратен първенец с армейците и ¼-финалист в КЕШ през 1974 година.

„ Когато на 25 години отидох в ЦСКА, заварих в съблекалнята две млади момчета – 19-годишният Димитър Пенев идваше от Локомотив (Сф), а 18-годишният Аспарух Никодимов – от Септември. И тримата бяхме обезпокоени, откакто се събличахме до имена като Колев, Найденов, Ракаров, Никола Ковачев. По-късно и тримата станахме титуляри, и имахме щастливи мигове на терена и отвън него. Радвам се, че и до ден сегашен сме другари с Паро Никодимов, който единствен с ЦСКА е бил на ½-финал в КЕШ като футболист и старши треньор ”, съобщи за „ Петел ” Иван Василев.



Аспарух Никодимов е подарил също своята автобиографична книга „ С ЦСКА в сърцето ” с подпис на видния варненски стоматолог и началник на фенклуб Арсенал за Варна доктор Стоил Пеев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР