Футболните игрища до УНСС в Студентски град вече са разрушени,

...
Футболните игрища до УНСС в Студентски град вече са разрушени,
Коментари Харесай

Нов строеж в Студентски град на мястото на футболните игрища до УНСС

Футболните стадиони до УНСС в Студентски град към този момент са разрушени, на мястото им следва градеж на постройка. Терените на бул. " 8 декември " са на компанията Барокко ООД и са добити през 2008 година посредством покупка от частни лица с реституирани парцели. 

В регион " Студентски " няма получено от НАГ позволение за градеж, обявиха за OFFNews от районната администрация. Проверка в " Направление " Архитектура и градоустройство " на Столична община сподели, че не е постъпвало искане за одобрение на планова документи за съответния парцел и не е издавано позволение за градеж. 

В НАГ обаче е постъпило и е позволено искане от М.Д. Строй, част от Барокко, на Цветомир Владимиров, за изработване на работен организационен проект със съблюдаване заложените в Подробен устройствен план параметри. Този Подробен устройствен план е признат на 22.07.2010 година с решение на СОС, съобразено с Общия организационен проект на София от 2009 г.  Според документите регионът е Смесена многофункционална зона - т.е. отредена за строителство - жилищно или на офис здания. 



Накратко - на мястото на частните футболни стадиони може да се издигне постройка до 24 етажа изцяло законно. Дали и какво ще се строи на терена ще покаже бъдещият план на Бароко, който, откакто бъде импортиран в НАГ, ще чака утвърждението на основния проектант Здравко Здравков и СОС.

Отсега обаче е ясно, че в случай че вложителите спазят параметрите за СМФ, учредения за отвод няма. 

Барокко и Цветомир Владимиров от дълго време работят в Студентски град. През 2014 г Владимиров подписа контракт с ректорите на УННС проф. Стати Статев и на Лесотехническия университет проф. Веселин Брезин за реновиране на шест тенис корта, две баскетболни стадиони, две площадки за хандбал, волейболно игрище и стадион с лекоатлетическа писта с обща повърхност 12 865 кв. м в състезателен комплекс „ Бонсист “. 



Името на Владимиров се появи в медиите през март, когато при пожар изгоря покривът на постройка в Студентски град, чийто финален етаж бе негов. Преди няколко години пък в остаряла къща, купена от Владимиров с цел да разшири двора на дома си в Симеоново, рухна, до момента в който трима мъже сваляха вехтата дограма. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР