Футболната лига на Австралия премести плейофите за титлата, в това

...
Футболната лига на Австралия премести плейофите за титлата, в това
Коментари Харесай

Лигата на Австралия премести плейофите и Големия финал за титлата

Футболната лига на Австралия реалокира плейофите за купата, включително и т.нар Голям Финал, със седмица обратно, като част от разбъркването на всички спортни събития поради новия скок на болестта с COVID-19.

Футболната федерация на Австралия (ФФА) заяви, че след 4 месеца очакване сезонът ще се възобнови в петък и би трябвало да приключи в постоянния си график на 19-и август. Плейофите би трябвало пък да стартират три дни по-късно или на 22-и август, а на 30-и би трябвало да се играe Големия край.

"Успяхме да запазим 20 от всичките 27 мача в постоянния сезон, които обявихме по-рано ", съобщи Грег О'Рурк, който дава отговор за Лигата към Федерацията. ФФА беше принудена да промени графика след скока на случаите с COVID-19 в Мелбърн. Три тима, които са основани в града, се реалокираха в състезателен център в щата Нов Южен Уелс през уикенда за по-голяма сигурност.

Нови случаи и огнища на болестта се появиха и в Сидни през последните дни, което подтикна А-лигата да изготви стратегия за мачовете в Куинсланд, в случай че е належащо. Трите клуба от Сидни пък попаднаха в 14-дневна карантина, която ще карат в хотел в Западен Сидни. Първите мачове на трите тима бяха преместени за допустимо най-късен миг.

Мелбърн Виктори ще рестартира шампионата против градския си противник Уестърн Юнайтед на 25-и юли, до момента в който Мелбърн Сити възобновява присъединяване си против ФК Сидни на 1-и август. За ФК Сидни това ще бъде втори мач, като техният първи е против Уелингтън Финикс в петък в Западен Сидни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР