Футболната легенда Антон Спасов: За мен е удоволствие да бъда

...
Футболната легенда Антон Спасов: За мен е удоволствие да бъда
Коментари Харесай

СДС представи самостоятелна листа за местните избори в Бургас, отправи послание: Свободата дава сила

Футболната легенда Антон Спасов: За мен е наслаждение да бъда в листата на хора, които са се потвърдили със своята работа, а не с обещания

„ Свободата дава мощ ”. Това е мотото на предизборната акция на СДС-Бургас, които на локалния избор вземат участие със мощна независима листа за общински съветници. В нея се включиха изявени персони от сферата на бизнеса, образованието, изкуството и спорта в морския град. Днес те бяха показани в емблематичната централа на сините на ул. „ Ал. Богориди ”. На локалните избори Съюз на демократичните сили взе участие с N64 в интегралната бюлетина.

„ В листата има хора, които в житейския си път са потвърдили освен своя професионализъм, само че и това, че могат да бъдат потребни на обществото. Това е по този начин, тъй като ние в Съюз на демократичните сили залагаме на качеството пред количеството ”, съобщи лидерът на листата доктор Георги Митев. Той, Станимир Апостолов и Тошко Иванов бяха представителите на Съюз на демократичните сили в последния общински съвет. На тези избори и тримата още веднъж са в листата, която включва и мощна гражданска квота.

„ Ще водим предизборната акция под мотото „ Свободата дава мощ ”, тъй като с него се обръщаме към свободомислещите хора и тези, които са самостоятелни. Вярваме, че даже тези, които нямат политически пристрастия, могат да оценят нашите претенденти. Когато видят лицата в нея, се надяваме да се убедят, че ще бъдем потребни ”, добави доктор Митев.

Съюз на демократичните сили не води единствено предизборна акция, само че употребява този месец, с цел да направи доклад и на всичко свършено по време на миналия мандат на Общинския съвет. Сините са едни от дребното политически сили, които в програмната си листовка са присъединили и точки с изпълнените задължения, поети на предните избори.

„ В бъдещия Общински съвет едни от главните ни цели са спортните бази и детско-юношеските школи, както и с намаляването и вярното систематизиране на локалните налози. Според нас разрешаването на проблема със стадионите на територията на община Бургас е извънредно значимо за града. Политиката ни в това отношение ще е опазване на спортните бази. Много държим и на друга значима тематика, за която сме подготвили съответно предложение. Ще работим за понижаване с 50% на налог възмездно придобиване на МПС от до момента настоящите 3% на 1,5% ”, съобщи Станимир Апостолов.

Идеите на сините демонстрират и по какъв начин Бургас може освен да задържи младежите, само че и да притегли такива от други градове. Това е допустимо, в случай че при покупка на първо жилище при млади фамилии първите три години те бъдат освободени от Данък недвижими парцели.

Това, че сините държат на младежите, проличава още в тяхната листа, на която на трето място е 28-годишният Дончо Златев. Златев е член на НИС на Съюз на демократичните сили за Югоизточен район.

„ В идващия Общински съвет изрично ще пазиме в Бургас да бъде основан обединен Детски незабавен център. Ще развиваме тази политика в три посоки, тъй като няма по-страшно от това да обикаляш измежду нощ с дете на ръце в коя болница е дежурният педиатър. Това би трябвало да спре. Ще работим за отделяне на място, където всяко семейство с малко дете да знае, че може да отиде и 24 часа в денонощието да получи квалифицирана помощ. Второто направление е съоръжение на центъра с детска кола за спешна помощ. В момента в България има единствено една, а ние от няколко месеца се борим да убедим Министерството на здравеопазването, че детски коли за спешна помощ са нужни в цялата страна ”, съобщи Дончо Златев.

В програмата на Съюз на демократичните сили е залегнало и основаването на новаторски общински фонд за подкрепяне на деца с увреждания. Преди няколко мандата точно СДС-Бургас беше моторът за учредяване на общинския фонд за подкрепяне на ин витро процедури. Днес резултатът от него е безспорен. Същото може да се реализира и с фонд, който да оказва помощ на децата с увреждания.

На почетното 20-то място в листата е лицето на сините в Бургас Тошко Иванов. По свое желалние той зае последното място, с цел да даде подтик на преференциалната акция.

„ Силно се надявам жителите на Бургас да разпознаят почтените и качествени хора и да ги излъчат в бъдещия Общински съвет. Още по-силно се надявам да надделее разсъдъкът в гласоподавателите и те да излъчат тези, които фактически работят ”, съобщи Тошко Иванов.

Съюз на демократичните сили в действителност се гордее, че в листата си има представители на бизнеса, академични преподаватели, педагози и спортисти, които всички познаваме. Добрите си усещания от сините не спести футболната легенда Антон Спасов.

„ За мен е наслаждение да бъда в листата на хора, които са се потвърдили със своята работа, а не с обещания. В бъдещия Общински съвет аз ще се концентирам напълно към спорта в Бургас. ”, съобщи Спасов.

Сините не не помнят и кварталите на града. Според Димчо Рачев е време в идващите 4 години най-сетне да бъдат обособени изнесени офиси за обслужване на жители в кварталите Победа и Акации.

Както постоянно, по този начин и по време на акцията, жителите на Бургас могат да посетят и да беседват с лицата на Съюз на демократичните сили в централата на ул. „ Ал. Богориди ” 34.

Съюз на демократичните сили: „ Свободата дава мощ ” взе участие на локалните избори с N64 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Ето листата с претенденти за общински съветници на Съюз на демократичните сили –Бургас.

1. Георги Митев – лекар по ветеринарна медицина

2. Станимир Апостолов – финансист

3. Дончо Златев – член на НИС на Съюз на демократичните сили и районен представител на партията за Югоизточен район

4. Антон Спасов – футболна легенда

5. Мара Стоянова - икономист

6. Димчо Рачев – зам. - ръководител на общинската стуктура на Съюз на демократичните сили Бургас

7. Велин Дракалиев – учител в университет „ Проф. доктор Асен Златаров ” - Бургас

8. Пенка Георгиева – учител в Бургаски свободен университет

9. Красимир Коларов - учител в университет „ Проф. доктор Асен Златаров ” – Бургас

10. Милена Коларова – музикален възпитател

11. Веселин Стоянов - бизнесмен

12. Косара Стайкова – представител на МСДС

13. Румен Гърков - бизнесмен

14. Славка Костадинова – бизнесмен

15. Емил Станишев – бизнесмен

16. Любомир Димитров – специалист в областта на туризма

17. Стайко Симеонов - икономист

18. Сотир Йовчев - дълготраен кмет на село Твърдица

19. Ташо Желев - икономист

20. Тошко Иванов – управител в туризма

Изпълнени ограничения от програмата на СДС- Бургас

за локални избори 2015 година

1. Целенасочена работа по привличането на квалифицирани експерти и компании за развиване на аутсорсинг и ИТ бранша и основаване на условия и стратегии за образование на възпитаници от бургаските учебни заведения за облекчаване търсенето на ИТ специалисти;

2. Създаване на общински фонд за разпределяне на стипендии на възпитаници и млади учители;

3. Изграждане на по-ефективна система за паркиране на територията на община Бургас;

4. Опазване на архитектурното и културното наследство;

5. Изграждане на монумент на жертвите на тоталитарните режими;

6. Подпомагане на фамилиите, полагащи грижи за деца и лица с увреждания, посредством създаване на центрове за обществена интеграция и рехабилитация и дневни центрове.

7. Създаване на общински фонд за подкрепяне на фамилии с репродуктивни проблеми.

Политики на СДС-Бургас за локални избори 2019 година

1. Създаване на незабавен детски център, оборудван с детски линейки;

2. Създаване на общински фонд за подкрепяне на деца с увреждания;

3. Намаляване и вярно систематизиране на локалните данъци;

4. 1000 лева еднократна помощ за първо и 2000 лева за второ дете, при осъществяване на следните условия:

- уседналост - 3 год.

- обучение на родителите - най-малко приблизително

- непрекъсната работа - най-малко 1 год.

5. При покупка на първо жилище на млади фамилии - първите 3 години без локален данък;

6. Аутсорсинг на избрани общински услуги след изчерпателен анализ;

7. Обособяване на изнесен офис за обслужване на жители в квартали Победа и Акации;

8. Мерки за управление популацията на бездомни животни /улични котки и гларуси/;

9. Увеличаване на средствата за детско - младежки спортни школи;

10. Решаване на проблемите със стадионите на територията на община Бургас;

11. Оптимизиране на наредбите, отнасящи се до междинния и дребния бизнес и понижаване на административната тежест;

12. Намаляване с 50% на налог възмездно придобиване на МПС от до момента настоящите 3% на 1,5%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР