Футболната федерация на Австралия потвърди, че първенството на страната ще

...
Футболната федерация на Австралия потвърди, че първенството на страната ще
Коментари Харесай

Първенството на Австралия се подновява в петък

Футболната федерация на Австралия удостовери, че шампионата на страната ще се възобнови в петък след четиримесечно спиране поради пандемията от ковид, а три тима от Мелбърн са сложени под карантина в западен Сидни.

Шампионатът в началото трябваше да се рестартира в четвъртък с мача сред Мелбърн Виктори и Уестърн Юнайтед, само че огнището на COVID-19 в Мелбърн наложи пренасочването на програмата. Така ФК Сидни и Уелингтън Финикс ще възобновят шампионата в петък.

Отборите на Мелбърн Виктори, Уестърн Юнайтед и Мелбърн Сити бяха преместени в Сидни през уикенда, с цел да преминат през 14-дневен карантинен интервал. "Изправени сме доста провокации от предходната седмица, откакто публикувахме програмата на мачовете. Сега са нужни промени поради тимовете от Мелбърн, които бяха преместени в Сидни ", сподели шефът на лигата Грег О "Рурк.

Лигата се пробва да организира последните 27 мача за постоянния сезон в четири седмици, а финалът на шампионата е плануван за 23 август. Гарантирането на безпроблемното възобновяване на сезона е сложна задача за федерацията, защото управляващите на Нов Южен Уелс затвориха държавната граница с Виктория предходната седмица, оставяйки трите тима на Мелбърн блокирани, до момента в който не получиха позволение за пътешестване в петък.

Отборите от Мелбърн са затворени в хотел в западен Сидни и са били тествани през днешния ден, откакто състезател е показал признаци на COVID-19 през уикенда, заяви SBS. Ако всички резултати са негативни, те ще получат позволение да упражняват във вторник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР