Футболната асоциация на Северна Ирландия забрани на нападателя Кайл Лафърти

...
Футболната асоциация на Северна Ирландия забрани на нападателя Кайл Лафърти
Коментари Харесай

Северна Ирландия забрани на Кайл Лафърти да играе за Рейнджърс

Футболната асоциация на Северна Ирландия забрани на нападателя Кайл Лафърти да играе в идващия мач на клубния си тим Рейнджърс, който е в неделя против Хамилтън от Висшата лига на Шотландия.

31-годишният Лафърти отхвърли в последния миг да играе за страната си в дуелите с Австрия и Босна и Херцеговина от Лигата на нациите, оправдавайки се с травма, което накара локалните футболни ръководители да се възползват от малката врата в правилника, която им е дадена от ФИФА.

"As the player did not comply with the Association’s call up, the player is in breach and as a result, the Association is invoking the Fifa regulation. " https://t.co/pf5Ja6eyx6
— The42.ie (@The42_ie) October 17, 2018
Правилото гласи, че състезател няма право да играе за клубния си тим пет дни след края на прозореца за мачовете на националните гарнитури, в случай че е отказал присъединяване за страната, която съставлява.

Лафърти, който има 68 мача за националния тим на Северна Ирландия, е показал пред мениджъра Майкъл О'Нийл, че има контузия в ахилеса и затова няма да може да помогне на съотборниците при визитите им на Австрия и Босна и Херцеговина, приключили със загуби с 0:1 и 0:2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР