Футболната асоциация на Англия в лицето на своя президент Крег

...
Футболната асоциация на Англия в лицето на своя президент Крег
Коментари Харесай

ФА потвърди: Ливърпул ще бъде шампион!

Футболната асоциация на Англия в лицето на своя президент Крег Кларк постави точка на всички спекулации, свързани с възможното отменяне на сезона в Премиър лийг. Въпреки че шампионатът се управлява от Висшата лига, ФА има необятни пълномощия, произлизащи от статута на организацията като " специфичен акционер " в Премиър лийг. Той дава право на ръководещото тяло на британския футбол да постанова несъгласие върху избрани решения.

От ФА са декларирали изрично пред всичките 20 клуба от Висшата лига, че ще употребяват правото си на несъгласие, в случай че по някакъв метод се вземе решение сезонът да бъде анулиран и по този начин да няма първенец и изпадащи. Позицията на асоциацията е, че такива сигурно ще има и те ще бъдат избрани на правилото на постигнатите спортни резултати. Това е удостоверил Крег Кларк пред " Таймс ". Всичко упоменато значи, че даже сезонът да не приключи, Ливърпул ще бъде разгласен за първенец, ще има три изпадащи отбора и три тима, които печелят промоция.

Освен за мърсисайдци, които са на две победи от чаканата в продължение на 30 години купа, новината е доста добра и за Лийдс и Уест Бромич, които са най-близо до това да завоюват промоция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР