Футболната асоциация на Англия се е съгласила да продаде “Уембли

...
Футболната асоциация на Англия се е съгласила да продаде “Уембли
Коментари Харесай

Американски милиардер купува Уембли“

Футболната асоциация на Англия се е съгласила да продаде “Уембли ” на притежателя на „ Фулъм “ и тима по американски футбол „ Джаксънвил Джагуарс “ Шахид Хан за сумата от 600 милиона паунда, оповестява авторитетният Financial Times.

Роденият в Пакистан американски милиардер договаря за закупуването на британския народен стадион от април насам, като двете страни към този момент са постигнали съглашение.

В четвъртък предлагането ще бъде прегледано от 10-членното управление на ФА. Ако то утвърди договорката, тя ще бъде показана на среща на Асоциацията през идващия месец, на която ще участват 127 членове.

През април Хан съобщи, че желае за закупи стадиона, с цел да ускори наличието на „ Джагуарс “ в Лондон “във време, в което други отбори от NFL разумно стават все по-заинтересовани от този страховит град ”.

Ако договорката стане факт, Англия ще продължи да играе домакинските си срещи на “Уембли ”, като финалите за купите и плейофите също ще останат там. „ Фулъм “ няма да се мести на този стадион и още веднъж ще семейства на стадион “Крейвън Котидж ”.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР