Футболната асоциация на Англия (ФА) може да продаде националния си

...
Футболната асоциация на Англия (ФА) може да продаде националния си
Коментари Харесай

Известен бизнесмен купува стадион Уембли за £500 милиона?

Футболната асоциация на Англия (ФА) може да продаде националния си стадион " Уембли " на частен вложител. Потенциалният нов притежател е предприемачът Шахид Хан, а офертата е 500 млн. паунда, оповестяват английски медии. Според съглашението ФА ще резервира правата си върху Club Wembley, чиито бизнес, обвързван с настаняване, се прави оценка на към 300 млн. паунда.

Хан има съществени ползи в спортния бизнес, като е притежател на британския Фулъм и тимът от Националната футболна лига на Съединени американски щати Джаксънвил Джагуарс.

" Можем да потвърдим, че ФА получи оферта за закупуване на стадион " Уембли ", се споделя в изказване на ФА.

Преговорите към момента са на ранен стадий, само че футболната централа ще упорства името на стадиона да продължи да включва думата " Уембли ", без значение от изискванията на договорката.

Парите от възможната продажба ще бъдат вложени в всеобщия спорт, изключително в нови футболни терени. Ако офертата на Хан бъде призната, тя ще помогне за изчистването на остатъка от дълга на ФА, взет за градежа на стадиона и ще освободи ФА от финансовата тежест да ръководи оборудването.

Построяването на новия " Уембли " струваше към 830 млн. паунда - доста повече от предстоящото. През януари ФА разгласи, че към момента дължи 142 млн. паунда за стадиона, като изплащането на сумата би трябвало да завърши до 2024 година С потенциал от 90 000 фенове, " Уембли " е най-големият стадион във Англия.

Кандидат-собственикът акцентира, че стадионът ще остане " дом на британските национални тимове ", а Фулъм ще продължи да играе на досегашния си стадион " Крейвън Котидж ".

" Стадион Уембли ще се върне в частна благосъстоятелност, а Футболната асоциация ще може да се концентрира върху главната си задача да развива играчи с най-хубавите треньори и уреди на всички места в играта, посредством частично на огромната финансова изгода, която би се получила от договорката ", съобщи Хан в обръщение към почитателите на клуба.

" Вярвам, че мнозина, в случай че не и множеството от вас, също са поддръжници на националните тимове в Англия, по тази причина се надявам да приветствате капацитета на това да стане действителност. Винаги съм знаел, че " Уембли " ще бъде дом на националните национални тимове на Англия. Ще се стремим всеки ден от годината да бъдем най-хубавият собственик на място, което е емблематично и обичано тук и по света.

Полуфиналите и финалът на шампионата за Купата на Футболната асоциация на Англия също ще продължат да се играят на именития стадион.

Хан увери, че възможната покупка на " Уембли " няма нищо общо и с вложенията му във Фулъм и той ще продължи уговорката си към футболния клуб.

Ако предприемачът купи стадиона, тимът му по американски футбол Джаксънвил Джагуарс ще играе някои от срещите си на " Уембли ".

" Осигуряването на варианти за игрища в Лондон постоянно е било от решаващо значение за НФЛ и в комбиниране с 10-годишното ни партньорство с Тотнъм Хотспър, тази нова връзка ще разреши още по-голяма еластичност при насрочването на бъдещи игри от НФЛ в Лондон ", съобщи Марк Уолър, изпълнителен вицепрезидент на НФЛ за интернационалните събития.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР