Футболната асоциация на Англия (ФА) изрази сериозни притеснения за киберсигурността

...
Футболната асоциация на Англия (ФА) изрази сериозни притеснения за киберсигурността
Коментари Харесай

Англия се притесни от хакерски атаки на световното по футбол в Русия

Футболната асоциация на Англия (ФА) изрази съществени терзания за киберсигурността по време на международното състезание в Русия идващото лято. Те се дължат на хакерската група Fancy Bears, която от време на време разгласява данни за спортисти, получавали позволение да употребяват неразрешени субстанции с лечебна цел.

Върховният орган в британския футбол даже се е свързал с ФИФА, с цел да се вземат защитни ограничения за тимовете, които ще вземат участие в мондиала. В писмото, изпратено до международната централа, попада и точка, съгласно която англичаните се тормозят, че техните файлове с тактическа информация могат да бъдат хакнати.

За да бъде защитен оптимално добре националният тим, от ФА ще вземат разнообразни ограничения. Сред тях е възбрана за потребление на интернет мрежа в хотелите, където ще отсядат играчите, както и обществени wi-fi мрежи. Създаден е специфичен IT отдел към ФА, който да построи по-силни защитни мрежи и да даде на играчите криптирани пароли, с цел да могат те да споделят умерено с околните и приятелите си.

Английският народен тим към момента не е избрал базата си в Русия, защото математически още не си е подпечатал класирането. Когато това се случи, отделът по сигурността ще пътува, с цел да изследва мястото. От ФА се тормозят и от слагане на подслушвателни устройства.

 Гарет Саутгейт и неговите избраници няма да употребяват обществени wi fi мрежи в Русия, с цел да не станат жертви на хакери
© Reuters

Гарет Саутгейт и неговите избраници няма да употребяват обществени wi fi мрежи в Русия, с цел да не станат жертви на хакери

Fancy Bears стартира да разгласява хакнати данни на Световната антидопингова организация (WADA) преди една година. Хакерските офанзиви пристигнаха в отговор на спортните наказания против Русия, последвали отчета на WADA за държавно спонсорирана допинг система в страната.

В първите оповестени описи със спортисти, получили позволение да употребяват неразрешени субстанции, се появиха имената на тенис звездите Серена Уилямс, Винъс Уилямс и Рафаел Надал, четирикратната олимпийска шампионка в гимнастиката Симон Байлс, звездата в бягането на 5000 и 10 000 метра Мо Фара, английските колоездачи и първенци от " Тур дьо Франс " Крис Фрум и Брадли Уигинс и други.

Преди месец излезе нов лист, в който попадаха имената на 24-ма футболисти, взели участие на международното състезание в Южна Африка през 2016 година Според Fancy Bears, за които се твърди, че са руснаци, към 160 футболисти са дали позитивни допинг проби през 2015 година През идната година броят на хванатите със неразрешени субстанции играчи се е нараснал до 200.

Преди време президентът на Русия Владимир Путин насочи рецензии към WADA и съобщи, че хакерските офанзиви на Fancy Bears са разкрили лицемерието на Световната антидопингова организация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР