Футболистите в Гемания живеят със страха от заразявене с коронавирус

...
Футболистите в Гемания живеят със страха от заразявене с коронавирус
Коментари Харесай

Суботич: Няма да се радваме да се върнем на терена, защото няма да има фенове

Футболистите в Гемания живеят със страха от заразявене с ковид при завръщането си в игра и имат вяра, че парите са сложени пред здравето. Това съобщи бранителят на Унион Берлин Невен Суботич. Бундеслигата би трябвало да бъде възобновена на 16 май, откакто държавното управление позволи това да се случи.

" Възможността да се разболееш е нещо, за което всеки мисли. Ще има доста балансиране на риска и опит да се приключи сезона с допустимо минимум жертви, в случай че мога по този начин да се изразя. Аз съм сериозно надъхан към метода, по който бе подходено, само че разбираме, че обстановката е сложна за всички ", разяснява Суботич, който бе част от тима на Борусия (Дортмунд), който Юрген Клоп изведе до финала в Шампионската лига през 2013 година

" Ние бяхме едни от последните, които стопираха шампионата. От тогава се гледа по какъв начин да се върнем допустимо най-бързо, като се акцентират финансовите аспекти. Искаме да минем напред в бъдещето в обстановката, където не би трябвало да се тормозим, само че мисля, че това не е реалистично в околните месеци. Последните шест седмици слушаме по какъв начин скоро ще започнемда играем. Сега това се случва, само че за един състезател е много изнервящо, тъй като желаеме изясненост ", добави Суботич.

Neven Subotic äußert sich kritisch zum Bundesliga-Neustart https://t.co/4MOypRz3mR pic.twitter.com/FtLjVtkOfY
— WAZ (@WAZ_Redaktion) May 9, 2020
Попитан дали ще се радва да се върне на терена, той отговори: " Не мисля, тъй като няма да играем пред почитатели. Това го прави особено, това са моменти на обща наслада. Да играеш футбол е развлечение и предизвикателство, само че това, което го прави извънредно, е общността. Това, на което ще се любуваме, е първият мач с почитатели на стадиона. Не знам по кое време ще се случи, само че го чакам с неспокойствие ".
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР