Футболистите спечелиха световната титла и са истинските герои. Гордея се

...
Футболистите спечелиха световната титла и са истинските герои. Гордея се
Коментари Харесай

Дидие Дешан: Световната титла е върха в кариерата на всеки играч или треньор

Футболистите завоюваха международната купа и са същинските герои. Гордея се с тях и малко със себе си ". Така френският треньор Дидие Дешан стартира пресконфенрецията си след спечелването на международната купа след триумфа с 4:2 над Хърватия.

Селекционерът влезе в историята като едвам третият, който победи с трофея като футболист и треньор. Преди 20 години Дешан беше капитан на Франция на домашното състезание.

" Това потомство заслужава да бъде на върха. Някои са едвам на 19 години, само че към този момент са международни първенци. Започнахме построяването на тима доста от дълго време и макар загубата преди две години на Евро 2016 не се отказахме, знаехме че сме на прав път ", сподели Дешан.

Световната купа беше извоювана единствено ден след националния празник на Франция (14 юли), а Дешан откри символика и в това. Селекционерът не спести хубавите си думи за всеки един от 23-ата, които помогнаха за купата.

" Килиан (Мбапе) е страховит, единствено на 19 е, само че има огромно бъдеще пред него. Той може да е първенец още веднъж. Пол Погба също е доста значим за тима, той дружно с Антоан Гризман вършат разликата в такива мачове, само че двамата подчиниха играта си на груповия триумф и интерес. Отборът ни съумя да извлече най-силното от всеки футболист ", сподели още селекционерът.

Пресконференцията на треньора беше прекратена от играчите му, които влязоха в залата и започнаха да го пръскат с шампанско. Дешан се включи в тържеството, а по-късно продължи с отговорите на въпроси.

 Един човек, 20 години разлика.
© Reuters

Един човек, 20 години разлика.

" Те са изцяло луди, страховит колектив, в който в действителност има химия сред играчите. Млади са и са щастливи, това е техният миг ", сподели Дешан.

" В кариерата на един футболист няма нищо по-голямо, значимо или високо като връх от международната купа. Затова да спечелиш тази купа постоянно е доста особено. Преди 20 години имах привилегията да изпитам това възприятие като състезател, а в този момент като треньор. Убеден съм, че това е върхът за всяка кариера ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (460)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР