Футболистите от старозагорския тим „Верея“ станаха студенти във ВТУ „Св.

...
Футболистите от старозагорския тим „Верея“ станаха студенти във ВТУ „Св.
Коментари Харесай

Футболистите на Верея станаха студенти във ВТУ

Футболистите от старозагорския отбор „Верея“ станаха студенти във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Представителите на родния футбол ще учат „ Педагогика на образованието по физкултура “. Това заяви в четвъртък зам. ректорът на ВТУ проф. Стоян Буров.

Той добави, че тази година има засилен интерес към специалността. 150 първокурсници по държавна поръчка и платено образование са признати към този момент в нея и измежду тях са футболистите на „ Верея “, дружно с треньори и мениджъри на тима.

Популярността на специалността нараства и поради това, че приключилите я могат да бъдат освен учители, само че и да работят като треньори, мениджъри и други спортни експерти, добави проф. Буров. Той сподели, че студентите от всички курсове по физическо образование и магистрите по спортна педагогика към този момент са към 500 във ВТУ.

Освен футболистите от Стара Загора, студент във ВТУ е и националният играч по волейбол Преслав Маринов. Той също е първокурсник тази година.
1414 първокурсници към този момент са се записали във ВТУ. Това значи, че до този миг, след излизане на първото класиране, държавна поръчка е изпълнена на 80 %.

 vtu1

Второто класиране ще бъде оповестено на 16 юли и признатите студенти могат да се запишат в границите на 17-19 юли. На 20 юли ще станат ясни останалите свободни места и от 23 юли ще стартира тяхното попълване. Университетът ще работи цяло лято без прекъсвани, тъй като от 23 юли всеки ден във вуза ще бъдат провеждани проби по български език и история за кандидат-студенти в платената форма на образование. Досега записаните студенти за платено образование, са 294.

От великотърновския ВУЗ регистрират взрив на младежи, които желаят да учат Българска лингвистика. Това е една от специалностите, в която местата към този момент са запълнени. Попълнени са бройките за право, логика на психиката, публицистите, както и специалностите с британски език.

Много мъчно обаче е времето за математиката. И тази година нито един кандидат-студент не е подал заявление, че желае да учи приложна математика. Момчетата и девойките избират софтуерно инженерство и педагогика на образованието по математика. Тази компетентност от години едвам съществува, само че в този момент ползата към нея е извънредно засилен.

ВТУ приема заявки и за образование в магистърските стратегии. Срокът за първата сесия е изминал, само че втората сесия стартира на 16 юли и продължава до края на август. След това от 3 до 27 септември университетът още веднъж ще приема документи за магистърските си стратегии.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР