Футболистите на Волов (Шумен) постигнаха първа победа от началото на

...
Футболистите на Волов (Шумен) постигнаха първа победа от началото на
Коментари Харесай

Волов с първа победа в Североизточната Трета лига

Футболистите на Волов (Шумен) реализираха първа победа от началото на шампионата в Трета лига – Североизточна аматьорска група. В среща от ХХ-ия кръг на градския стадион „ П. Волов “ пред над 200 фенове младите момчета на треньора Стоян Чешмеджиев въпреки и минимално победиха гостите от Бенковски (Бяла Рс) с 1:0 след гол на Иван Цонев в 27-ата минута.

Как се стигна до попадението във вратата на Александър Ангелов? След първичният напън и по-честа блокада на вратата на гостите, шуменци се поприбраха и заиграха в центъра. В 20-ата минута Анъл Емилов удари гредата и даде индикации, че през днешния ден домакините безусловно би трябвало да победат. Две-три рискови влизания на Айхан Ведат, Симеон Савов, Сонер Кязим и Иван Цонев едвам не означиха и затрудниха много вратаря Александър Ангелов.

В 27-ата минута след бърза офанзива отдясно Сонер Кязим напредна до аутлинията, изсипа топката в пеналта, където Иван Цонев от 6-7 метра я заби за 1:0. В оставащите до края на първата част минути двата тима направиха няколко пропуски и оставиха резултата неизменен.

През втората част играта най-вече се водеше в половината на гостите, само че неопитността и неувереността в завършващата фаза на младите шуменски футболисти остави резултата неизменен. Непростими пропуски пред вратата на Бенковски направиха Айхан Ведат и Сонер Кязим. Иван Цонев, Симеон Савов и Анъл Емилов също пропуснаха от непосредствена непосредственост. В последните минути на срещата играта се накъса от ненужни нарушавания на двата тима и футболът отстъпи място на нервни прояви от страна на обособени футболисти.

Гостите от Бяла се хвърлиха на обезверен взлом, само че за равнене не им стигна времето. Секунди преди края на дуела в единоборство за топката с вратаря на шуменци нападател на гостите се контузи тежко и беше откаран с кола за спешна помощ до незабавното поделение на болничното заведение в Шумен. Точно, умело и независимо съдийство на реферите от Варна – Иван Руменов с асистенти Христо Хаджийски и Цветомир Колев.

В идващия ХХI-ви кръг 30 март (събота) от 15 ч. Волов (Шумен) гостува на Тополи 2010, ден по-късно Бенковски (Бяла) приема вкъщи Локомотив (Русе).

Салим Салих
Североизточна Трета лига 20 кръг, неделя 24 март  Волов (Шумен) 1:0краен резулат  Бенковски (Бяла)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР