Футболистите на Тополи 2010 поднесоха изненадата на ХIII кръг в

Футболистите на Тополи 2010 поднесоха изненадата на ХIII кръг в ...

Ботев загуби драматично от новака Тополи 2010.


Футболистите на Тополи 2010 поднесоха изненадата на ХIII кръг в Трета лига – Североизточна аматьорска група, побеждавайки в доста драматичен мач лидера Ботев (Нови пазар). Голът за победата на тима от Варненското село Тополи падна в 84-ата минута след прецизно изпълнен ъглов удар от Емил Илиев. Преди топката да навести мрежата на гостите, тя „лизна“ главата на Симеон Симеонов, който не успя да избие коженото кълбо.

След равностойна игра в първата част на мача, двата тима вложиха всички сили за промяна на нулевото равенство през второто полувреме. Товопазарци напред разчитаха на Димитър Димитров и Симеон Симеонов, докато домакините на Динко Динков, Емил Илиев и Микаел Асад. С наближаването на края на мача Тополи 2010 увеличи темпото и пред вратаря Тодор Тодоров се заредиха не едно и две сериозни положения за отбелязване на гол. Динко Динков на два пъти беше изведен очи в очи със стража на новопазарци, но успешните намеси на Тодор Тодоров не позволиха коженото кълбо да навести мрежата зад него. В стрелкови позиции бяха изведени още и Емил Илиев и Микаел Асад, но стражът на новопазарци запазваше вратата си все още суха. 

И когато мача вървеше към нулево равенство, се стигна до този прословут ъглов удар – според футболистите на Ботев неправилно отсъден от рефера Борис Попов от Русе. „Топката не беше избита от нас, а от състезател на Тополи 2010", казаха след мача новопазарчани. Това решение на съдията бе оспорено от почти всички състезатели на Ботев. Реферът наказа с втори жълт картон капитана Йордан Миленов. Две-три минути след това за оспорване на решението на рефера втори жълт картон, респективно червен, бе показан и на Николай Илиев-Пурата. Останали с 9 състезатели футболистите на Ботев (Нови пазар) се опитаха поне да не получат гол в тези последни минути. Но уви. От ъглов удар Емил Илиев простреля вратата на гостите 1:0. За друго вече нямаше време. 

След последния съдийски сигнал на футболния терен и около него се разиграха срамни сцени с участието на футболисти от двата отбора, недостойни дори за това третото ниво на футбола ни. В следващия ХIV кръг на 24 ноември (събота) от 14,00 часа Тополи 2010 гостува на Септември 98 (Тервел), докато Ботев (Нови пазар) гостува на градския стадион „П.Волов“ в Шумен на Хитрино. 

"След почивката реферът Борис Попов от Русе ни уби. Той изгони двама от моите футболисти - капитана Йордан Миленов и Николай Илиев-Пурата, с по два жълти картона. Изгони Данчо за безобидни реплики, а Ники направи фаул, получи жълт картон и след като го попита защо не свири нарушения за нас, го прати под душа. С 9 футболисти стана трудно. Като капак на всички несгоди ни вкараха гол с глава след измислен корнер", заяви Радостин Димов – старши треньор на Ботев (Нови пазар). 

Той каза още, че след двубоя е имало грозни сцени. Футболисти на домакините са крещяли на новопазарци и им налитали на бой. "Няколко мача вече арбитрите свирят тенденциозно срещу нас. Не знам кого сме уплашили, че искат да ни спират. Тази седмица нямаше кръгове в професионалния футбол и вместо да ни пратят квалифициран професионален съдия, те ни пращат съдия, който сега се учи да свири. Не може един от най-добрите ни рефери Николай Йорданов да ръководи Септември (Симитли) – Германея, а в нашата Североизточна трета лига свирката да надуват начинаещи. За къде пазят добрите съдии от Североизтока? За Бундеслигата ли?", допълни още Радостин Димов.

Салим Салих

Източник: sportal.bg