Футболистите на Тополи 2010 поднесоха изненадата на ХIII кръг в

...
Футболистите на Тополи 2010 поднесоха изненадата на ХIII кръг в
Коментари Харесай

Ботев загуби драматично от новака Тополи 2010

Футболистите на Тополи 2010 сервираха изненадата на ХIII кръг в Трета лига – Североизточна аматьорска група, побеждавайки в много трагичен мач водача Ботев (Нови пазар). Голът за успеха на отбора от Варненското село Тополи падна в 84-ата минута след точно изпълнен ъглов удар от Емил Илиев. Преди топката да навести мрежата на гостите, тя „ лизна “ главата на Симеон Симеонов, който не съумя да избие коженото кълбо.

След равностойна игра в първата част на мача, двата отбора вложиха всички сили за смяна на нулевото тъждество през второто полувреме. Товопазарци напред разчитаха на Димитър Димитров и Симеон Симеонов, до момента в който домакините на Динко Динков, Емил Илиев и Микаел Асад. С наближаването на края на мача Тополи 2010 усили темпото и пред вратаря Тодор Тодоров се заредиха не едно и две съществени положения за отбелязване на гол. Динко Динков на два пъти беше изведен очи в очи със стража на новопазарци, само че сполучливите намеси на Тодор Тодоров не разрешиха коженото кълбо да навести мрежата зад него. В стрелкови позиции бяха изведени още и Емил Илиев и Микаел Асад, само че стражът на новопазарци запазваше вратата си към момента суха.

И когато мача вървеше към нулево тъждество, се стигна до този прославен ъглов удар – съгласно футболистите на Ботев погрешно отсъден от рефера Борис Попов от Русе. „ Топката не беше избита от нас, а от играч на Тополи 2010 ", споделиха след мача новопазарчани. Това решение на съдията бе оспорено от съвсем всички състезатели на Ботев. Реферът наказа с втори жълт картон капитана Йордан Миленов. Две-три минути по-късно за оборване на решението на рефера втори жълт картон, респективно червен, бе показан и на Николай Илиев-Пурата. Останали с 9 състезатели футболистите на Ботев (Нови пазар) се пробваха най-малко да не получат гол в тези последни минути. Но уви. От ъглов удар Емил Илиев простреля вратата на гостите 1:0. За друго към този момент нямаше време.

След последния съдийски сигнал на футболния терен и към него се разиграха срамни подиуми с присъединяване на футболисти от двата тима, недостойни даже за това третото равнище на футбола ни. В идващия ХIV кръг на 24 ноември (събота) от 14,00 часа Тополи 2010 гостува на Септември 98 (Тервел), до момента в който Ботев (Нови пазар) гостува на градския стадион „ П.Волов “ в Шумен на Хитрино.

" След почивката реферът Борис Попов от Русе ни умъртви. Той изгони двама от моите футболисти - капитана Йордан Миленов и Николай Илиев-Пурата, с по два жълти картона. Изгони Данчо за безобидни реплики, а Ники направи фаул, получи жълт картон и откакто го попита за какво не свири нарушавания за нас, го прати под душа. С 9 футболисти стана мъчно. Като похлупак на всички неволи ни вкараха гол с глава след фиктивен корнер ", съобщи Радостин Димов – старши треньор на Ботев (Нови пазар).

Той сподели още, че след дуела е имало грозни подиуми. Футболисти на домакините са крещяли на новопазарци и им налитали на пердах. " Няколко мача към този момент арбитрите свирят преднамерено против нас. Не знам кого сме уплашили, че желаят да ни стопират. Тази седмица нямаше кръгове в професионалния футбол и вместо да ни пратят дипломиран професионален арбитър, те ни пращат арбитър, който в този момент се учи да свири. Не може един от най-хубавите ни рефери Николай Йорданов да управлява Септември (Симитли) – Германея, а в нашата Североизточна трета лига свирката да надуват начинаещи. За къде пазят положителните съдии от Североизтока? За Бундеслигата ли? ", добави още Радостин Димов.

Салим Салих
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР