Футболистите на Шумен 2007 загубиха закономерно от силния тим на

...
Футболистите на Шумен 2007 загубиха закономерно от силния тим на
Коментари Харесай

Шумен 2007 загуби гостуването на Септември 98

Футболистите на Шумен 2007 изгубиха закономерно от мощния отбор на Септември 98 (Тервел). Домакините започнаха шампионата с провал в първия кръг в гостуването си на краткотрайния водач на групата Устрем (Дончево). В първата домакинска среща те предложиха на многочислените си фенове разнообразна игра, която в последна сметка им донесе и първата победа в новото състезание. Срещата с Шумен 2007 ще се запомни с равностойната игра на двата тима, на моменти с лек превес на тервелчани. Още в първата част, след груба неточност в отбраната на гостите при изнасянето на топката от наказателното поле, Мартин Иванов се опита с пета да избие топката, тя попадна във Венелин Стоянов - нападател на Септември 98, който отблизо разстояние порази вратата на Иван Иванов за 1:0.

Шумен 2007 отвърна на удара и изнесе играта напред, само че до края на полувремето гол по този начин и не падна и двата тима се прибраха на почивката с головото преимущество за домакините. В началото на втората част Септември 98 осъществя още един гол във вратата на Шумен 2007. При една от следващите офанзиви на домакините в наказателното поле на шуменци Юлиян Загоров с глава се опита за почисти топката след рекошет от гредата. Топката попадна в Кяшиф Фахрединов, който игра несигурно и я загуби в наказателното си поле, а това даде опция на централния нападател на домакините – Мартин Кирилов да удвои преднината на Септември 98 (Тервел). До края на мача самодейността напълно беше в интерес на гостите. В 80-ата минута Христо Станчев осъществя хубав гол от рамката на наказателното поле за 2:1. Последваха нови офанзиви към вратата на домакините, които не доведоха до резултат. На два пъти младият нападател Едис Ибрахим се озова очи в очи с вратаря на тервелчани Беркант Неждет, само че ударите му не откриха очертанията на вратата.

" Доволен съм от представянето на нашите момчета макар загубата ни. Септември 98 (Тервел) е здрав и боеспособен тим. Загубихме от наши наивни неточности в отбрана. Младите ни момчета към момента нямат опит и грешките ни покрай вратата се санкционират грубо. Така беше и в Тервел, две неточности в нашето наказателно поле разрешиха на домакините да отбележат два гола във вратата ни, които се оказаха решаващи. Нашите нападатели направиха доста пропуски пред вратата на домакините, изключително през първата част на мача. А можехме да решим дуела още тогава. В 5-ата минута. Живко Герчев с глава можеше да порази вратата на Септември 98, вратарят беше преодолян, бранител с коляно мазета топката от голлинията. Пет минути по-късно още веднъж Живко Герчев от пеналта не уцели вратата. В края на първата част Едис Ибрахим остана самичък против вратаря, подхлъзна се и не можа да го преодолее. Още два удара на Дениз Кадир минаха на сантиметри от гредата на домакините. В края на втората част се вдигнахме на взлом, само че шансът не беше на наша страна, което ни коства и първа загуба “, сподели треньорът на Шумен Александър Димов.

/САЛИМ САЛИХ/ Североизточна Трета лига 2 кръг, събота 15 август  Септември 98 (Тервел) 2:1краен резулат  Шумен 2007
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР