Футболистите на Шалке 04 играха единствено и само за себе

...
Футболистите на Шалке 04 играха единствено и само за себе
Коментари Харесай

Айнтрахт слезе от европейския влак на гара Гелзенкирхен

Футболистите на Шалке 04 играха само и единствено за себе си в последния кръг на Бундеслигата и най-малко към този момент смъкнаха Айнтрахт (Франкфурт) от европейския трен. “Кралскосините” затвърдиха второто си място в Бундеслигата с домашен триумф над неособено постоянния напоследък тим на “орлите”, а като се изключи че взеха реванш за загубат от този противник в шампионата за Купата на Германия, прекършиха фантазиите на гостите за непосредствено класиране в евротурнирите посредством позицията им в шампионата.

Останалите мачове от кръга и най-много този сред Байерн (Мюнхен) и Щутгарт не се развиха по усета на Айнтрахт, а това изпрати франкфуртския клуб на осмо място в крайното класиране. Така играчите на Нико Ковач ще би трябвало да завоюват финалния конфликт в шампионата за Купата, който ги опълчва точно на първенците от Бавария, в случай че желаят да стигнат до Лига Европа наесен. Триумфът на Щутгарт в Мюнхен пък класира швабите за континенталната конкуренция за сметка на днешния противник на Шалке.

Единственият гол на “Фелтинс Арена” падна преди почивката. В 26-ата минута Гуидо Бургщалер прати топката във вратата на Лукас Храдецки с удар с глава, оползотворявайки центриране на Даниел Калиджури от статично състояние за 1:0. В оставащите повече от 60 минути гостите се хвърлиха гневно в офанзива, а положения несъмнено не липсваха, само че те по този начин и не съумяха да намерят пътя към мрежата на Шалке, която в този мач бе защитавана от двама вратари - Ралф Феерман преди почивката и Александер Нобел след паузата.

This team #S04SGE #s04 pic.twitter.com/nUuSbqjF3k
— FC Schalke 04 (@s04_en) May 12, 2018
Освен трите точки за свършек на сезона, Шалке осъществя гол в 28-ми следващ дуел. Единствената по-дълга серия в клубната история се простира в 33 срещи сред април 1983 и април 1985 година.

FULL TIME! It's all over. The Eagles pushed hard for a goal in the closing stages but it just wouldn't come. The result means Eintracht finish the @Bundesliga_EN in 8th. #SGE #S04SGE | 1-0 pic.twitter.com/aIErDjx4GV
— Eintracht Frankfurt (@eintracht_eng) May 12, 2018
Домакините финишират втори в крайното класиране с 63 точки - 21 по-малко от първия Байерн и 8 повече от третия Хофенхайм. Айнтрахт пък се срина до осмо място във финалното нареждане с общо 49 точки, губейки 4 от последните си 5 турнирни мача.

28 - #Schalke have scored in 28 straight #Bundesliga games. The only time they had a longer scoring streak was between April 1983 and April 1985 (33 games). Guarantee. #S04SGE
— OptaFranz (@OptaFranz) May 12, 2018
Все отново на " орлите " им следва още един мач преди края на сезона - край за Купата против Байерн на 19 май на " Олимпиящадион " в Берлин. При победа те въпреки всичко ще вземат участие в евротурнирите през идния сезон.

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ Бундеслига 34 кръг, събота 12 май  Шалке 04 1:0краен резулат  Айнтрахт (Франкфурт)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР