Футболистите на постигнаха трудна, но заслужена победа с 2:1 над

...
Футболистите на постигнаха трудна, но заслужена победа с 2:1 над
Коментари Харесай

Светкавица оглави класирането на Североизток след трудна победа над Лудогорец 3

Футболистите на реализираха сложна, само че заслужена победа с 2:1 над. Двубоят се игра на градския стадион „ Димитър Бурков “ пред към 350 фенове и бе част от 11-ия кръг на Севоризточната Трета лига.

Младите „ орлета “ от Разград бяха по-активният отбор през първата част на мача и напълно закономерно още в 13-ата минута поведоха в резултата с гол на. Капитана на гостите нахлу мощно в наказателното поле на Светкавица и откакто преодоля двама бранители, заби топката неспасяемо в мрежата на Харун Якубов.

Домакините се пробваха да се върнат в мача, само че до края на полувремето и по този начин не откриха верния път за завладяване вратата на Мартин Петков.

В началото на втората част „ мълниеносците “ от Търговище притиснаха младите „ орлета “ в тяхното поле. В 49-ата минута от директен свободен удар, отсъден за нарушаване наоколо до наказателното поле на гостите, а капитанът Румен Русков стреля непосредствено. Вратарят Мартин Петков мазета топката, само че в добавката Станислав Желязков с глава я прати в мрежата за 1:1.

Изравнителният гол подвигна самочувствието на домакините и те непрекъснато нападнаха вратата на Лудогорец посредством Радослав Стефанов, Костадин Иванов, Георги Димитров, Никола Василев и Явор Тодоров.

В 87-ата минута Даниел Димитров подаде към Георги Димитров, който отблизо разстояние с глава съумя да означи и да изведе Светкавица напред. До края на мача гостите натиснаха търговищенци в тяхното поле, само че пропуските на Станислав Вълчев, Каел Димитров и Хидает Хюсеин оставиха резултата неизменен.

В идващия кръг Светкавица гостува на, до момента в който Лудогорец 3 одобряват вкъщи. С тази своя победа отборът от Търговище оглави класирането, като изпревари. Разградчани от своя страна се смъкнаха до 8-ата позиция с актив от 16 точки.

САЛИМ САЛИХ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР