Футболистите на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо и Хари Магуайър са

...
Футболистите на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо и Хари Магуайър са
Коментари Харесай

Роналдо и Хари Магуайър са най-мразените във Висшата лига

Футболистите на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо и Хари Магуайър са най-обижданите играчи в обществената мрежа Туитър през предишния сезон, съгласно нов отчет, представен от „ Ройтерс “. Почти три четвърти от футболистите във Висшата лига са получили обидни известия, а някои от тях са обект на ежедневни злоупотреби.

Докладът е дело на Института „ Алън Тюринг “ и английския медиен регулатор „ Офком “. С потреблението на нова машинна технология е изработен разбор на 2,3 милиона известия, ориентирани към играчите от британската елитна дивизия през първите пет месеца на сезон 2021/2022.

Открити са 60 хиляди изявления, считани за обидни, а 68 % от футболистите от Висшата лига са получили най-малко по едно сходно обръщение във въпросния интервал. Според отчета, един на всеки 14 състезатели всекидневно е получавал такава обява в Туитър, а половината от всички известия са били ориентирани към 12 играчи - всеки от тях със приблизително по 15 дневно.

Кристиано Роналдо е бил обект на 12 520 злонамерени известия, до момента в който Магуайър – на 8 954, а различен футболист на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд е трети в тази отрицателна ранглиста с 2 557. Общо осем играчи на „ алените дяволи “ попадат в топ 10.

Нападателят на Тотнъм Хари Кейн, капитан на националния тим на Англия и Джак Грийлиш от Манчестър Сити са единствените футболисти в първата десетка, които не са състезатели на Манчестър Юнайтед.

Тотнъм е клубът, чийто футболисти са получили максимален % обидни известия общо – 3,7.

„ Тези ясни констатации разкриват доколко футболистите са подложени на корист в обществените медии “, съобщи доктор Бърти Виджен, водещ създател на отчета и началник на отдела за онлайн сигурност в Института „ Алън Тюринг “.

„ Въпреки че следенето на онлайн обидите е мъчно, не можем да го оставим без последици. Трябва да се направи повече, с цел да се спрат най-лошите форми на обидно наличие, с цел да се подсигурява, че футболистите могат да правят работата си, без да бъдат подложени на корист “, добави той.

Но не всички заключения от отчета са неприятни, защото 57 % от всички изявления в Туитър към състезателите са позитивни.

Говорител на обществената мрежа, представен от Би Би Си, разяснява, че компанията приветства изследването, само че съобщи, че към този момент са внедрени набор от функционалности за сигурност, целящи блокиране на опцията сходни изявления да доближават до обособени лица.

„ Отдадени сме битката против обидите и злоупотребите, а както е посочено в нашите правила, ние не толерираме непозволените дейности или издевателството на хора въз основа на раса, етническа принадлежност, пол или полова ориентировка “, се споделя в позицията на Туитър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР