Футболистите на Локомотив 2008 (Каспичан) възстановиха лидерството си в Централна

...
Футболистите на Локомотив 2008 (Каспичан) възстановиха лидерството си в Централна
Коментари Харесай

Локомотив превзе върха в Централна група „Шумен“

Футболистите на „ Локомотив 2008 (Каспичан) възвърнаха водачеството си в Централна група „ Шумен “, откакто надвиха с 1:0 при гостуването си на Шумен 2007. По-добрата голова разлика от идващия Енев (Дибич) ги направи още веднъж водач в групата след изиграните три срещи. 

Мачът на градския стадион „ ПанайотВолов “ в Шумен мина на много високи обороти. Възпитаниците на треньора Александър Димов задържаха повече топката в свое притежание, само че офанзивите им към вратата на Марин Александров не бяха по този начин остри. За разлика от тях гостите от Каспичан – с много освежен състав в новото състезание, стояха добре на терена и като че ли изчакваха опцията за бързи контраатаки. 

В края на първото полувреме офанзива отдясно за гостите приключи с подаване към капитана Денчо Желев, който единствено подложи крайник в опразнената към този момент врата на Петър Илиев – 0:1. Само минута преди отбелязването на единственият гол в дуела бърза офанзива на шуменци изведе Найден Георгиев очи в очи с вратаря на Локомотив Марин Александров, само че шутираната топка не откри очертанията на вратата. До края на полувремето пропуск пред вратата на гостите направи и Теодор Господинов. Това остави резултата неизменен и двата тима се прибраха на почивката сред двете полувремена с преимущество за отбора от Каспичан. 

През втората част на мача младите шуменци попритиснаха „ железничарите “ в тяхното игрално поле, само че нови пропуски на нападателите лишиха тима от отбелязването на гол. Марин Александров се трансформира в воин на мача, като избави не едно и две положения, с цел да опази вратата си суха. 

В това второ се разиграха и няколко срамни подиуми. В наказателното поле на домакините при следващото единоборство няколко състезатели от двата тима влязоха в разпра между тях. Бързата интервенция на основния арбитър Емил Георгиев обаче предотврати по-голямо сборичкване. Най-дейните в мелето бяха осъдени с жълти картони. Няколко минути по-късно груба игра на Серкан Ирфан против вратаря на гостите в наказателното поле приключи с пряк червен картон за състезателя на Шумен 2007. 

Въпреки че довършиха мача в понижен състав, шуменци в края на дуела имаха две-три преференциални за гол обстановки. Найден Георгиев беше изведен в стрелкова позиция в наказателното поле, само че шутираната топка мина на сантиметри от напречната греда. Две-три минути преди края на мача центрирана отдясно топка откри още веднъж Найден Георгиев, който надскочи вратаря на гостите, само че с глава не можа да откри очертанията на вратата. 

При едно от последните офанзиви към вратата на гостите играч на Шумен 2007 беше съборен в наказателното поле, само че основният арбитър Емил Георгиев не видя нарушаване и с жестове даде знак играта да продължи. 
 Септември (Тервел) непогрешим и в Шумен Септември (Тервел) непогрешим и в Шумен
Победата в Шумен прати отбора на Локомотив 2008 на върха в групата, до момента в който загубата остави Шумен 2007 на четвърто място, където беше и до момента. 

В идващия кръг Локомотив 2008 приема вкъщи Върбица, а Шумен 2007 ще гостува на Ендже (Царев брод).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР