Футболистите на Ливърпул се включиха в глобалната кампания за борба

...
Футболистите на Ливърпул се включиха в глобалната кампания за борба
Коментари Харесай

В "Ливърпул" коленичиха в памет на Джордж Флойд

Футболистите на " Ливърпул " се включиха в световната акция за битка с расизма, която беше подхваната след гибелта на Джордж Флойд и голямата вълна от публично неодобрение в Съединени американски щати.

В знак на митинг против расизма, мърсисайдци коленичиха в центъра на терена. Хаштагът към оповестената в обществените мрежи от футболиста Джордан Хендерсън фотография гласеше " Единството е мощ ".
View this post on Instagram
#Repost @jhenderson ・・・ Unity is strength #BlackLivesMatter

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc) on Jun 1, 2020 at 6:54am PDT

Всичките му съотборници споделиха фрагмента. Той се появи и в формалния профил на клуба.

Ожесточените митинги в Съединени американски щати накараха редица спортисти, измежду които Серина Уилямс, Люис Хамилтън и Джейдън Санчо да извърнат внимание на казуса с расизма.
Хамилтън, Серина и други спортисти с прочувствени реакции против расизма (ВИДЕО) Смъртта на тъмнокож мъж провокира всеобщи митинги в Съединени американски щати
Джордж Флойд умря от задушаване по време на арест в Минесота. Тази преживелица докара до многочислени митинги оттатък Океана, като се наложи готовност и на националната армия на Съединени американски щати.
Националната армия е мобилизирана в 15 щата, арестите надминаха 4400 Лос Анджелис е единствено един от 40-те града, в които към този момент е разгласен полицейски час
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР