Футболистите на Левски (Лом) излязоха с обръщение, след като Българският

...
Футболистите на Левски (Лом) излязоха с обръщение, след като Българският
Коментари Харесай

Футболистите на Левски : Лъгаха ни, пари не видяхме, тренирахме на много лоши терени

Футболистите на Левски (Лом) излязоха с послание, откакто Българският футболен съюз извади втородивизонния клуб от професионалния футбол.

Публикуваме текста без редакторска интервенция:

" Във връзка със създалата се обстановка в клуба считаме че сме длъжни да изразим нашата позиция и да кажем цялата истина. Част от нас бяха играчи на клуба в пролетния полусезон, други бяха привлечени зимата. На всички ни бяха сваляни звезди и бяхме лъгани във очите, че този клуб има план да прави нещо съществено и е финансово гарантиран.

След неприятно показване първият полусеозон в тима беше направена селекция от доста нови и млади футболисти и ни беше обещано увещание от кмета на град Лом, президента на клуба и управителният съвет, че този тим без значение от резултатите ще се бори за оцеляване, ще бъде правилен по отношение на футболистите и даже и да не се избави идната година ще търси мигновено завръщане в професионалният футбол.
 Пламен Гетов: Повечето футболисти бяха в Левски (Лом) за парите, а не поради любовта към играта
Пламен Гетов: Повечето футболисти бяха в Левски (Лом) за парите, а не поради любовта към играта

" Болно ми е "

За наше страдание това бяха цялостни неистини. Отборът отиде на лагер, почистиха се някаква част от отговорностите на старите футболисти. След лагера ни бе изплатена на части заплатата за януари и до там. От там нататък пари нямаше. Отделни футболисти вадеха пари от джоба си, с цел да си заплащат горивото да пътуват всеки ден, тези които живеят в Монтана, град който се намира на 50 км в посока от Лом, и макар че им е било дадено да им се заплаща пътя, пари нямаше.

Сумата възлиза на към 1000лв. Въпреки това, тимът тренираше доста крепко на безусловно неприемливите условия в Лом - формален терен в Лом в доста неприятно положение и няколко помощни терена на които не сме сигурни, че естествен човек не би си разходил кучето даже. Хранехме се незадоволително за професионални футболисти с храна която беше зле приготвена- отбиваха номера, едвам се води, че ни хранят.

Имаше единствено обяд и вечеря, а не както твърди президента, че имало и закуска. След като изиграхме няколко кръга от Втора професионална лига събраха футболистите с професионални контракти в една стая и им сложиха условия. Имаха 2 разновидността - вид 1: От 9 индивида с професионални контракти трябваше 6 да разтрогнат, защото бяха намерили някаква малка врата в разпоредбите на БФС и по този метод щяха да запазят лиценза и да играят във В група следващата година.

Щяха да ни изплатят 45 дни труд и да ни оставят 3 месеца всички на улицата да се оправяме както можем. Останалите момчета без професионални контракти нямаше да получат нищо и да останат в още по-тежко състояние. Вариант 2 беше банкрут на клуба. Ние застанахме с позиция, че това е недопустимо и се опитахме да си защитим интереса в който клуба да не банкрутира и въпреки всичко да имаме пари с които да живеем в оставащите месеци когато законово за огромна част е невероятно да се играе в различен тим.

Те не преговаряха с нас по никакъв метод и споделиха, че банкрутират следователно. Ние футболистите на Левски Лом сме разочаровани от клуба и от БФС. Не можем да проумеем по какъв начин е позволен клуб с неразбираемо финансово положение да се състезава в професионалният футбол и да подвежда футболисти, които ще остави по-късно на улицата ".
 Официално: Отборите във Втора лига към този момент са с един по-малко
Официално: Отборите във Втора лига към този момент са с един по-малко

Обявиха от БФС
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР