Футболистите на Хърватия записаха престижна победа в една от последните

...
Футболистите на Хърватия записаха престижна победа в една от последните
Коментари Харесай

Хърватия пречупи Мексико с дузпа

Футболистите на Хърватия записаха влиятелна победа в една от последните си контроли преди началото на Световното състезание това лято. Балканците надвиха с 1:0 над Мексико в Северна Америка.

Единственото попадение за "шахматистите " пристигна в 62-та минута, а негов създател беше халфът Иван Ракитич. Звездата на Барселона се разписа от бялата точка, а опитите на "ацтеките " да го върнат до края на дуела не се увенчаха с триумф.

Така хърватите си потеглят с повече самочувствие от турнето оттатък Океана, превъзмогвайки провалянето от Перу четири дни по-рано с 0:2. По същото време пък мексиканците разпиляха Исландия с 3:0.

До края на подготовката си и двата отбора имат още инспекции. "Ацтеките " играят с Уелс на 28 май, с Шотландия на 2 юни и с Дания на 9 юни. Първият им мач на Световното е с Германия 17 юни.

Хърватите пък ще спорят с един от претендентите за международната купа Бразилия на 3 юни, а пет дни по-късно и със Сенегал. Те откриват акцията си на Световното на 16 юни против Нигерия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР