Футболистите на ФК Спартак (Варна) и ФК Пирин (Благоевград) завършиха

...
Футболистите на ФК Спартак (Варна) и ФК Пирин (Благоевград) завършиха
Коментари Харесай

Спартак и Пирин с равенство – 1:1

Футболистите на ФК „ Спартак ” (Варна) и ФК „ Пирин ” (Благоевград) приключиха 1:1 в мач от 3-ия кръг на efbet Лига.

Точен за “орлетата ” през първата част бе Китан Василев (6), а за “соколите ” – Георги Бабалиев (86) в края на втоарата част.

Двубоят стартира равностойно, като „ соколите ” притежаваха топката повече от съперника си през първата част, само че без точни удари към вратата им.

Още в 6-та минута Китан Василев с глава означи първото попадение за гостите от Пирин след мощно осъществяване на странично мятане. Там отбраната на Спартак не се ориентира добре и футболистите в синьо не съумяха да изчистят топката. Така тя пристигна комфортно на Китан Василев, който отблизо разстояние с глава съумя да открие за 0:1.

Преслав Йорданов в 13-та минута подаде към Китан Василев, който бе останал непокрит в наказателното поле на Спартак. Пасът му съумя да матира Дичевски, само че бранител в синьо мазета.

Най-добрата обстановка за гол за „ соколите ” бе в 22 мин., когато Виктор Митев проби отляво и центрира към Мартин Тошев, само че кълбото мина на сантиметри от напречената греда.

В 35-та минута „ соколите ” имаха поредна опция за изравняващ гол посредством Янчо Андреев, който обаче стреля доста неопределено към вратата на Пирин. Никола Борисов също пропусна опция за изравняващ гол в 44-та минута на първата част, когато не съумя да приключи с глава.

Второто полувреме предложи още повече динамичност в мача.

В 50-та минута Преслав Йорданов остана непокрит от бранителите на „ Спартак ” и на скорост съумя да вкара коженото кълбо във вратата на Дичевски. Попадението му обаче бе анулирано след преразглеждане от системата VAR поради осъществено нарушаване над варненския пазач.

В 67-та минута японският футболист на Пирин, Казуки Такахаши, подаде тъкмо към Александър Дюлгеров, който се разписа във вратата на Дичевски. Положението бе преразгледано още веднъж посредством системата VAR и голът още веднъж бе анулиран поради засада при подаването на Такахаши. Така за повторно бе осуетена насладата на „ орлетата ” на стадион „ Спартак ”.

Георги Бабалиев центрира в 72-та минута, топката доближи до наказателното поле на Пирин. Там бе Мехмед Сабри, който обаче нямаше хубава позиция, с цел да покаже на какво е кадърен пред непознатата врата.

Шанс за Пирин се откри в 74 минута посредством Такахаши, който центрира право към вратата на Спартак. Ударът му обаче мина високо над горната греда на Иван Дичевски.

Влезлият като запаса Георги Бабалиев бе изведен самичък против вратаря на Пирин в 86-та минута на мача и съумя да се разпише за 1:1. Футболистите на “Спартак ” натиснаха съперника на терена в добавените 5 минути на мача, само че до второ попадение по този начин и не се стигна в изгода за домакините.

Отново почитателите на “Спартак ” демонстрираха страхотна хореография и за следващ път направиха необикновено светлинно шоу от естрада “Соколъ ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР