Футболистите на Белгия вярват, че може да спечелят Световната купа,

...
Футболистите на Белгия вярват, че може да спечелят Световната купа,
Коментари Харесай

Ян Вертонген: Лидерите бяха сменени и Белгия може да спечели Световната купа

Футболистите на Белгия имат вяра, че може да завоюват Световната купа, макар че липсват някои от основните фигури от акцията през 2018 година, сподели бранителят Ян Вертонген.

Белгия приключи на трето място в Русия, откакто отстъпи на полуфиналите с 0:1 от бъдещия първенец Франция, само че този път няма да може да разчита на хора като Венсан Компани и Маруан Фелайни. Вертонген обаче има вяра, че младото потомство е готово.

„ Разбирам, че съставът през 2018 година беше извънреден. Разбирам, че може би имате някои подозрения в този момент, тъй като няколко от тези момчета, които са водачи, липсват “, сподели Фертонген на конференция в навечерието на първия мач от група F против Канада.

„ Сега имаме почтени заместници. Имаме мощна халфова линия, доста варианти измежду нападателите. Има място за тези млади момчета и съм разчувствуван от това, което виждам. Имам религия в този тим “, добави Фертонген.

Ромелу Лукаку ще пропусне първите два мача заради травма, треньорът Роберто Мартинес следи от близко развиването на Луи Опенда с фланелката на Ланс във френската Лига 1.

„ Имам 25 играчи, които са изцяло подготвени за на следващия ден – всички като се изключи Лукаку “, сподели Мартинес, запитан за положението на Еден Азар.

Бързото прекосяване от клубен футбол към работа в националния тим е затруднило Фертонген, който сподели, че не е елементарно да се приспособява.

„ Беше доста по-спокойно в Русия, тъй като имахме по-дълъг интервал за подготовка и това е нещо, което ми хареса, да затворя сезона с клуба си и да имам няколко седмици да работим с националния тим. В катар всичко се развива бързо. Ще се опитаме да реализираме колкото е допустимо повече и се надяваме, че това значи да вземем трофея. “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР