Футболистите на Барселона са взели колективно решение да си намалят

...
Футболистите на Барселона са взели колективно решение да си намалят
Коментари Харесай

Играчите на "Барселона" сами намалиха заплатите си със 70%

Футболистите на " Барселона " са взели групово решение да си понижат заплатите със 70%, до момента в който няма мачове в Испания поради пандемията от COVID-19. Това стана ясно от изказване на суперзвездата на отбора Лионел Меси.

Нещо повече - играчите са се разбрали между тях, с изключение на понижението, да създадат и подаяние в интерес на чиновниците на клуба, тъй че последните да могат да взимат 100% от възнагражденията си. " Дойде време от наша страна да обявим, че освен намалението на 70% от заплатите ни по време на изключителната обстановка, ще вършим и вноски, тъй че чиновниците на клуба да могат да събират 100% от заплатите си, до момента в който това трае . Ние не говорихме до момента, тъй като целта за нас беше да намерим действителни решения, които да оказват помощ на клуба, както и за тези, които са най-засегнати от тази обстановка ", написа Меси в профила си в " Инстаграм ".

Аржентинецът също по този начин посочи, че въпросът с орязването на заплатите в никакъв случай не е бил дискутиран, защото през цялото време всички в отбора са били наясно и съгласни, че това би трябвало да се направи. След това разяснение последва и рецензия към управлението на " Барселона ": " Не стопира да ни учудва, че в клуба имаше хора, които се пробваха да ни слагат под лупа и да оказват напън да създадем нещо, което постоянно знаехме, че ще създадем. Ако съглашението се забави с няколко дни, то бе просто, защото търсехме формула, която да помогне на клуба , а също и на неговите служащи в тези сложни времена. "

Накрая Меси поздрави последователите на тима и всички, които търпеливо чакат по домовете си да премине изключителната обстановка. " Много скоро ще излезем от това и ще го създадем всички дружно ", ободри ги той.

Изявлението му незабавно бе споделено от всички останали футболисти на тима. Всъщност тази доброволна стъпка е в действителност съблюдаване на процедурата ERTE - стъпка за краткотрайни съкращения на приходи при изключителни обстоятелства. Тя ще бъде приложена и при други клубове от испанската Ла Лига.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР