Футболистите на Англия и ръководството на отбора изразиха голямото си

...
Футболистите на Англия и ръководството на отбора изразиха голямото си
Коментари Харесай

Англия се оплака от расистки скандирания в Черна гора

Футболистите на Англия и управлението на тима показаха огромното си отчаяние от расистките викания от трибуните в Подгорица, ориентирани към тъмнокожите играчи.

" Трите лъва " разгромиха с 5:1 Черна гора, с цел да запишат втората си поредна победа в нашата група „ А “ в квалификациите за Евро 2020, само че държанието на домакинските последователи остави горчив усет за гостите.

Най-сериозна жертва на държанието на почитателите бе крайният бранител на Англия Дани Роуз, към който бяха ориентирани расистки викания и маймунски звуци, откакто получи жълт картон, като младокът Калъм Хъдсън-Одой също не бе подминат и даже бе замерен със запалка от трибуните.

" Това е изцяло недопустимо. Най-важното в този момент е да дадем цялостна поддръжка на нашите играчи и да подадем тъжба с изложение на всичките произшествия. Мисля, че доста хора на стадиона чуха виковете, в това число и делегатът на УЕФА ", разяснява селекционерът на Англия Гарет Саутгейт пред Би Би Си.

Самият Роуз бе толкоз ядосан след случилото се, че отхвърли да замени фланелката си с играчите на съперниковия тим.

„ Няколко идиоти скапаха една велика нощ и беше в действителност тъжно да чуем това от трибуните. Надявам се за това да има съществено наказване като мач пред празни трибуни “, съобщи Рахийм Стърлинг, който също е бил обиждан.

Следващият дуел на Англия за Евро 2020 е против България на 7 септември вкъщи. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР