Футболистите на Алжир спечелиха Купата на африканските нации. На финала

...
Футболистите на Алжир спечелиха Купата на африканските нации. На финала
Коментари Харесай

Алжир спечели Купата на Африка

Футболистите на Алжир завоюваха Купата на африканските народи. На финала те победиха Сенегал с 1:0. Успехът на алжирците е втори за страната в шампионата след триумфа им през 1990 година. Сенегал остава без триумф в шампионата, като за повторно губи във край след 2002 година. Куриозен гол в 79-а секунда на мача бе задоволителен за успеха на Алжир. Багдад Бунеджа стреля от разстояние, топката рикошира в крайници на бранител на Сенегал и с рядко виждана парабола трансферира вратаря на отбора Алфред Гомис.

Сенегал доминираше в оставащата част от игровото време, само че играчите на тима по този начин и не съумяха да намерят правилния път към вратата на някогашния пазач на ЦСКА и Славия Райс Мболи, който пази без неточност за Алжир.

Играчите на Сенегал на два пъти имаха искания за дузпи, само че реферът подмина обстановките. В първия случай в 38-а минута Нианг бе повален в наказателното поле, само че съдията даде знак играта да продължи. При втората обстановка в 60-а минута съдията даде дузпа за игра с ръка на Адлен Гедиура, само че след намесата на ВАР отсъждането бе анулирано.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР