Футболистите и треньорите сме преди всичко хора, като всички останали,

...
Футболистите и треньорите сме преди всичко хора, като всички останали,
Коментари Харесай

Бруно Акрапович: Няма смисъл да правим планове, които не зависят от нас

" Футболистите и треньорите сме на първо място хора, като всички останали, а не гладиатори, които могат да излязат на арената и да забавляват телевизионната публика даже в изискванията на такава рискова пандемия ", разгласи треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович пред " Меридиан Мач " във връзка предлагането за доиграване на сезона, което направиха в Англия. Там се разяснява събирането на всички клубове в два региона под обща карантина, отделени от фамилиите си. Целта е да не се изгубят повече от 1 милиарда евро от телевизонни права и спонсорски контракти.

Арапович е в Германия дружно с щерка си и по-малкия си наследник и се е самоизолирал край Аугсбург. Във вторник изтече наложителната двуседмична карантина след прибирането му от Германия. Босненският спецаилист раказа и за всекидневието си в изискванията на изолираност.  Футболистите на Локо (Пд) понижиха заплатите си
" В Бавария ограниченията са същите като тези в България. Може да излизаме до магазини и аптеки, само че с изискването, че ще се съблюдава нужната отдалеченост. Социалните контакти би трябвало да се лимитират до най-малко. Хубаво е, че до къщата, в която живеем, има гора и мога да подкрепям форма. Надявам се с нужната дисциплинираност да помогнем за по-бързото справяне с епидемията и да се върнем към нещата, които сме привикнали да вършим. Футболът няма по какъв начин да не ни липсва, само че сега има доста по-важни неща - здравето и иконимическата обстановка в световен мащаб ", безапелационен е Аакрапович.

" По отношение на тематиката с подновяването на шампионата, аз ще кажа единствено, че сега се приказва ненужно. Правят се проекти, които не зависят от нас. Ще се случи това, което е най-хубаво за преборване на пандемията. Аз имам вяра в своя тим и качествата му да реализира своите цели. Ние сме на това място в класирането, което заслужаваме и сме способни да се преборим даже за втората позиция. Хипотези обаче няма смисъл да се разясняват. Аз запознат съм футбол и мога да кажа, че след възобновяване на тренировките ще са нужни най-малко 14-15 дни, с цел да може играчите да се приготвят по този начин, че да избегнем взрив от мускулни травми. Най-общо казано - няма по какъв начин от сегашния темп с леки натоварвания, преходи, кросове и домакински фитнес да пожелаваме незабавно да се вършат спринтове. Мисля, че всеки, който спортува, е наясно с рисковете даже за дилетантите, а какво остава за професионални състезатели, от които желаеме да вършат артикул на в действителност високо равнище ".

" Каквото за всички, това е и за нас. Инструкциите ще дойдат от ФИФА и УЕФА и тогав доста от нещата, които четох последните десетина дни, ще увиснат във въздуха. Нищо чудно най-после да се стигне до това, което нашият притежател предложи и шампионата да бъде спряно. Ако изключителните ограничения продължат доникъде на май, а УЕФА не отсрочи съществено във времето старта на евротурнирите, не виждам по какъв начин ще може да се вместим ", сподели още треньорът на Локо (Пд). Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР