Футболистите и треньорът на Ювентус Маурицио Сари са постигнали договорка

...
Футболистите и треньорът на Ювентус Маурицио Сари са постигнали договорка
Коментари Харесай

Официално: Футболистите на "Юве" се отказаха от заплати за 4 месеца

Футболистите и треньорът на " Ювентус " Маурицио Сари са постигнали сделка с управлението и ще се откажат от заплатите си за месеците март, април, май и юни.

Това потвърдиха " бианконерите " в формалния си уебсайт.

Споразуменията с всеки състезател поотделно към момента не са подписани, само че се чака това да стане в околните дни.

Според изказването, по този метод в касата на клуба ще се задържат 90 млн. евро.

Company notice | Agreement with the players and the coach of the first team.https://t.co/Wg2ZplkuPh pic.twitter.com/IOfmQV6Sha
— JuventusFC (@juventusfcen) March 28, 2020

Ако въпреки всичко мачовете от сегашния сезон се възобновят, от клуба ще договарят още веднъж с футболистите и ще им предложат обезщетения, според от приходите.

По-рано денем италианското издание " Тутоспорт " разкри, че сходно съглашение ще бъде подписано, защото капитанът Джорджо Киелини е получил утвърждение на концепцията от огромните звезди - Кристиано Роналдо, Леонардо Бонучи и Джанлуиджи Буфон. От там допускаха, че футболистите ще се откажат единствено от възнагражденията си за месец и половина, с цел да спестят близо 30 млн. евро на клуба.

Роналдо е футболистът с най-висока заплата в отбора. Той получава по 31 млн. евро на година. Това значи, че той ще се раздели с най-голяма сума.
Роналдо и футболистите на " Юве " икономисват на клуба близо 30 млн. евро Джорджо Киелини продължава да води договаряния с играчите от хотелската си стая
Причината за финансовите ограничения в клуба е пандемията от ковид. Италия е една от най-засегнатите страни в международен мащаб. Регистрираните позитивни проби за COVID-19 са над 92 000, а умрелите към този момент са над 10 000.

В тази обстановка футболните шампионати бяха спрени, а клубовете нямат доходи.

bTV приканва: останете си у дома!
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 331 38 6 11 Света 657424 61112 30419 141419 Заразени* Нови Починали България 331 38 6 Света 657424 61112 30419
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР