Футболистите и спортно-техническия щаб на световния вицешампион Хърватия направиха изключителен

...
Футболистите и спортно-техническия щаб на световния вицешампион Хърватия направиха изключителен
Коментари Харесай

Хърватските футболисти в уникален жест

Футболистите и спортно-техническия щаб на международния вицешампион Хърватия направиха извънреден жест към деца в неравностойно състояние. Селекционерът Златко Далич, Лука Модрич, Иван Ракитич и останалите играчи подариха всички 23 милиона евро, който завоюваха от Мондиала в Русия на фондация.

Далич излезе с трогателно обръщение в обществените мрежи, което бе оповестено на формалната страница на хърватската федерация във "Фейсбук ":

“Това потомство сподели, че е колектив от огромни футболисти и може да доближи до върха на света без значение от страната, бюджета или размера на страната. Пиша тези редове поради сложните времена на Хърватия. Хърватия е най-бедната страна в Европейския съюз, ръководена от хора, които се смятат за членове на незаконни организации. Хърватия е страна, от която са си тръгнали милиони в последните 20 години. Днес в Хърватия пенсионерите не смогват да покрият главните си потребности, младежите не могат да си разрешат обучение, здравето е на доста ниско равнище, а правосъдната власт пази богатите и е корумпирана.

Всеки един от тима ще подари наградата си от Мондиала в Русия на фондация за децата на Хърватия. Тази фондация ще финансира летните ваканции на децата, които в никакъв случай не са виждали Адриатическо море”, написа треньорът на “шахматистите”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР