Футболисти, треньори и ръководители от пет поколения бяха наградени по

...
Футболисти, треньори и ръководители от пет поколения бяха наградени по
Коментари Харесай

100 години футбол в Монтана /снимки/

Футболисти, треньори и ръководители от пет генерации бяха наградени по време на формалните празнувания на 100-годишния празник на ПФК "Монтана ".
Събитието се състоя на стадион „ Огоста “ и предстоящо се трансформира в празник за всички присъстващи. Към тях се обърна кметът Златко Живков, който напомни в резюме историята на клуба, благодари на всички взели участие в писането и, а най-после прикани с едноминутно безмълвие и ставане на крайници да бъде почетена паметта на тези, които към този момент не са сред живите.
Гвоздеят на програмата бе демонстративната среща, в която един против различен застанаха ветерани носили екипа на "Септемврийска популярност "/ "Монтана " до 1993 година и футболисти от тима, който завоюва промоция и за първи път взе участие в елитната „ А “ група през сезон 1994-1995 година. Първият отбор игра в бяло и част от него бяха Слави Георгиев-Порфи, Дилян Иванов, Панталей Заков-Пантана, Веселин Игнатов-Чангата, Илиян Антонов-Карата, Димитър Димитров-Пикси, Валери Дилов и Митко Асенов, за групировката в синьо пък се пуснаха Виктор Георгиев, капитанът Владимир Арнаудов, Георги Иванов, Валери Борисов-Бирата, Трифон Георгиев-Зуека, Галин Славчев, Светлан Кондев и Венци Иванов. Съдийството също бе на високо равнище – в едната част от игрището ред въдворяваше Ваньо Данков, а в другата Панталей Младенов-Пършинга.
След „ батковците “ на терена излязоха и най-малките гении от ДЮШ на Монтана. От това, което те демонстрираха, феновете могат да са спокойни – пораства почтена промяна на тези, които предстоеше да бъдат наградени.
Плакет, сребърна значка на БФС и още редица продукти с емблемата на клуба връчи кметът Златко Живков на отличниците в 100-годишнината история на футбола в Монтана. Първо бяха наградени ръководителите и президентите, по-късно треньори, играчи, масажисти, чиновници и почитатели.
Кметът на Монтана и президентът на футболния клуб Румен Панайотов също получиха награди. За техния принос за развиването на футбола в България плакети на БФС им сервира героят от САЩ’94 Бончо Генчев. С награди се вкючиха и ръководителите на Областните препоръки на БФС във Видин и Враца Иво Марков и Милен Бельов. От ПФК "Ботев " (Враца), който през днешния ден също ще означи вековния си празник, изпратиха приветствен адрес и специфичен плакет „ 100 години съревнование, партньорство, другарство “.
За положителното въодушевление по трибуните в празничния ден способстваха със своите изпълнениия мажоретки, танцови сформира и градската духова музика, която постави точка на събитието с осъществяване на обичаното на цяла България Дунавско хоро на Дико Илиев. А за край - 100 балона полетяха във въздуха!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР