Футболистът на Ювентус Блез Матюиди защити от критиките своя съотборник

Футболистът на Ювентус Блез Матюиди защити от критиките своя съотборник ...

Матюиди се застъпи за свой съотборник.


Футболистът на Ювентус Блез Матюиди защити от критиките своя съотборник в полузащитата Адриен Рабио, който има само 206 минути на терена за „бианконерите" от началото на сезона.

Матюиди и Рабио са колеги във френския национален отбор, а освен това играят заедно и в Пари Сен Жермен. Според 32-годишния халф Рабио ще се нуждае от време за адаптация към новата лига, култура и език в Италия, но несъмнено е класен играч и ще помогне на отбора да печели трофеи.

„Има голяма конкуренция в състава, но знам, че той ще ни помогне да печелим важни титли. Миналият сезон бе труден за него, сега трябва да се адаптира към ново първенство, което не познава и се справя добре. За мен той не е конкурент, а съотборник, с който заедно ще се борим за едни и същи цели. С него имаме специална връзка. Виждаме се както на игрището, така и извън него. За начало му помогнах с езика, но сега вече се научава", заяви пред френският L'Equipe Матюиди.

В момента Матюиди е в състава на Франция, който утре ще играе срещу Исландия в Рейкявик в евроквалификационен мач. В понеделник „петлите" приемат Турция. /БГНЕС

Източник: gong.bg