Футболистът на ЦСКА Вив Соломон-Отабор е станал обект на расистки

...
Футболистът на ЦСКА Вив Соломон-Отабор е станал обект на расистки
Коментари Харесай

ЦСКА се оплака от расистки обиди към свой футболист

Футболистът на ЦСКА Вив Соломон-Отабор е станал обект на расистки в последните мачове на отбора. Това оповестиха алените часове след равенството 0:0 с " Арда " в 19-ия кръг на Първа лига.

" ЦСКА като клуб и институция в българския футбол, радваща се на поддръжката на най-многобройната аудитория ясно заявява своята позиция, че по никакъв метод няма да толерира деянията на расизъм, дискриминация и всякакво делене и установяване на хората съгласно техния цвят на кожата, етнос и религиозна принадлежност. Заставаме твърдо зад нашия футболист Вив Соломон-Отабор, който в последните ни срещи стана обект на офанзиви и обиди на тази основа ", написаха алените.

В рамките на няколкоо дни ЦСКА игра два пъти с " Арда ", като обиди към родения в Лондон състезател, имаше в срещата за Купата на България. Тогава почитателите в Кърджали бяха предизвестени от диктора на стадиона.

" Категорично ще се борим против това като влиятелен клуб, в който играят футболисти от разнообразни националности. Расизмът е камшик за съвремието ни и няма място нито в обществото, нито по спортните терени на България ", прибавят от ЦСКА в обръщението си към почитателите.

Преди по-малко от два месеца, след расисткия скандал към дуела България - Англия, донесъл санкции, Отабор изясни в изявление, че не е ставал очевидец на расистки прояви в България.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР