Футболистът на Реал (Мадрид) Лука Модрич е обвинен в даване

...
Футболистът на Реал (Мадрид) Лука Модрич е обвинен в даване
Коментари Харесай

Модрич е заплашен от 5 години затвор заради неверни показания в съда

Футболистът на " Реал " (Мадрид) Лука Модрич е упрекнат в предоставяне на подправени показния пред съда по отношение на делото против някогашния президент на " Динамо " (Загреб) Здравко Мамич. 32-годишният хърватин е застрашен от ефикасна присъда до пет години затвор, заяви организация " Франс прес ".

В изказването на прокуратурата в Осиек не се загатва името на полузащитника, което е общоприета процедура в Хърватия. Посочено е, че обвиняването е против " хърватски жители, роден през 1985 година ". Всички водещи медии в страната, в това число държавната телевизия, оповестиха, че това е Модрич.

Модрич е свидетелствал предходната година по делото против Мамич, неговия брат и някогашен треньор на " Динамо " Зоран Мамич, някогашния изпълнителен шеф на хърватската футболна федерация Дамир Върбанович, както и данъчен контрольор. Четиримата са упрекнати в източването на повече от 15 милиона $ и укриване на налози посредством прехвърляния на футболисти.

Един от разследваните прехвърляния беше на Модрич от " Динамо " в " Тотнъм " през 2008 година Четири години по-късно хърватският полузащитник беше платен от " Реал " (Мадрид) за 50 милиона евро.

Прокурорите упрекват Модрич, че когато е бил разпитан в съда през 2017 година, той е излъгал, че е подписал анекс към контракта си с " Динамо " за изискванията при бъдещи прехвърляния, до момента в който към момента е играел в Хърватия.

Когато обаче е бил разпитван при следствията на службата за битката с корупцията през 2015 година, играчът е споделил, че анексът е подписан след прекосяването му в " Тотнъм ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР