Футболистът на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд продължава да подкрепя програмата

...
Футболистът на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд продължава да подкрепя програмата
Коментари Харесай

Обяд от Маркъс Рашфорд и мама Мелани

Футболистът на " Манчестър Юнайтед " Маркъс Рашфорд продължава да поддържа програмата на английското държавно управление за разпределяне на храна на бедните. Звездата на " алените дяволи " се появи в една от обществените кухни и самичък се включи в самодейността.

Причината е в положителното сърце на британеца, както и във обстоятелството, че едно от местата, на което се раздава храна в Манчестър, към този момент носи името на майка му Мелани.



Маркъс е един от най-отдадените деятели, що се отнася до акцията за изхранване на хора с ниски приходи. Самият той неведнъж е разказвал, че фамилията му се е възползвало от тази обществена услуга, когато е бил дребен.

В началото на пандемията от ковид държавното управление обмисляше да спре тази услуга, с цел да редуцира разноски. Семействата с по-ниски приходи получават ваучери в общ размер 120 млн. паунда, с цел да могат да си обезпечат топла храна. Рашфорд съумя да събере 20 млн. паунда, с цел да предотврати края на акцията. Над 1 млн. деца във Англия продължиха да получават помощи и обяд в учебно заведение.

За тези негови дейности кралица Елизабет Втора го награди с медал на Британската империя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР