Футболистът на Манчестър Сити Родри говори пред ESPN за това

...
Футболистът на Манчестър Сити Родри говори пред ESPN за това
Коментари Харесай

Родри призна: Трудно ще е, но трябва да бием Ливърпул

Футболистът на Манчестър Сити Родри приказва пред ESPN за това каква специфичност е научил до момента под наставленията на Хосеп Гуардиола. 23-годишният футболист се яви най-скъпата покупка на „ гражданите”, откакто те заплатиха 70 милиона евро на Атлетико Мадрид през лятото.

Испанският халф призна, че тактическият фаул е нещото, което до момента най-ясно му се е набило в съзнанието при работата с Пеп. Родриго е изцяло наясно с значимостта на позицията, която играе, само че е подготвен да поеме отговорност за Сити.

„ Мисля, че това е огромно предизвикателство за мен да играя пред отбраната, тъй като по принцип не играя там. Досега не съм имал тъкмо тази роля в остарелия ми отбор”, стартира той.

„ Имаме доста офанзивни играчи и други такива, които обичат да контраатакуват. През множеството време оставам самичък, което е добре за мен. В Сити се изучавам на нови неща – по кое време да потегли, къде да застана, тактически фаулове, по кое време би трябвало да скоча. Това са хубави неща за мен”, призна Родри.

Ман Сити е втори във Висшата лига – на осем точки зад водача Ливърпул, а испанският халф счита, че мърсисайдци са най-хубавият тим в Англия и света. Затова съгласно него Сити би трябвало да надвиши своите благоприятни условия, с цел да вземе трета поредна купа в Премиър лийг.

Запитан кой е главният противник на Манчестър Сити в този момент – Ман Юнайтед или Ливърпул, Родри отговори: „ Не зная. Не знам по какъв начин се усещат почитателите на тези два тима. Сега тимът, който би трябвало да бием е Ливърпул, а това се е случвало в последните два сезона. Те са първенци на Европа и всеки желае да ги победи, освен ние. Отборът им е превъзходен и се усъвършенстваха доста. Ще е доста трудно”, добави още Родриго.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР