Футболистът на Ливърпул Андрю Робъртсън сподели задоволството си от първите

...
Футболистът на Ливърпул Андрю Робъртсън сподели задоволството си от първите
Коментари Харесай

Андрю Робъртсън: Трябва да се класираме за следващата фаза на ШЛ още в следващия мач

Футболистът на Ливърпул Андрю Робъртсън показа задоволството си от първите три мача в груповата фаза на Шампионската лига и съобщи, че мърсисайдци би трябвало да създадат всичко по силите си, с цел да се класират допустимо най-скоро за идната фаза.

Шотландецът обаче предизвести, че това би трябвало да се случи с първо място. Ливърпул надделя с 3:2 Атлетико Мадрид във вторник, а след две седмици ще посрещне испанците на „ Анфийлд “.

„ Направихме доста положително начало на груповата фаза в Шампионската лига, само че не сме се класирали и това е главната ни задача. Ако го създадем със идващия мач, ще бъде прелестно. Винаги е отлично, когато се класираш мач или два преди края. Трябва обаче да бъдем първи, а това не е лесна група ", сподели шотландският национал за формалния уебсайт на клуба.

"Девет точки за начало е фантастично достижение, а и победихме Атлетико на стадион, на който този тим рядко губи. Целта бе да спечелим три точки и го направихме, без значение дали стана по грозния метод. "Предстои ни след две седмици да приемем Атлетико на личния ни стадион и там ще би трябвало да покажем по-добър футбол от този, който видяхте в Испания. Надявам се да продължим да бъдем толкоз сполучливи в завършващата фаза и това да ни помогне да се класираме “, съобщи бранителят.

Преди мача във вторник тимът на Диего Симоне бе изгубил единствено два пъти в 59 семейства и макар че пропиля два гола преднина през първото полувреме, Ливърпул нанесе третото проваляне на Атлетико за този интервал.

„ Това демонстрира какъв брой добър тим е Атлетико. Особено вкъщи. Там е доста мъчно. Започнахме по желан метод и макар че почитателите на Ливърпул си мислеха, че ще стигнем до лесна победа, на нас на терена ни беше ясно, че това няма да стане по този начин. Знаехме, че те ще ни натиснат, тъй като в първите 20 минути истинският им проект не проработи. Точно това се случи. Натиснаха ни, започнаха да печелят вторите топки и публиката малко по малко ги понесе. Наша си е виновността обаче, че допуснахме тези два гола. На полувремето прегледахме още веднъж проекта ни за мача и опитахме да стартираме втората част по този начин, както играхме в първите 20 минути. Може би ни се получи, тъй като изглеждахме по-компактни и по-добре с топката в наше владеене. Мисля, че в последна сметка си заслужихме трите точки “, сподели още Робъртсън.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР