Футболистът на Каляри Жоао Педро ще бъде наказан с лишаване

...
Футболистът на Каляри Жоао Педро ще бъде наказан с лишаване
Коментари Харесай

Играч на Каляри наказан за 6 месеца заради допинг

Футболистът на Каляри Жоао Педро ще бъде осъден с отнемане от спортни права за 6 месеца, откакто беше уловен в приложимост на неразрешена субстанция. Жоао Педро към този момент търпи наказването, защото от 3-и март насам е в развой на следствие и няма право да играе.

Допинг-контролът на италианската футболна федерация е открил съществуването на диуретика хидрохлоротиазид, като тестът е дадена на 11-и февруари след мача със Сасуоло, приключил 0:0. В един миг се оказа, че гратисният интервал на наказването е изминал и той се върна на терена в неделя при триумфа с 1:0 над Фиорентина като посетител.

Усетили пропуща в процедурата, от Дисциплинарната комисия го привикаха в сряда на разпит, където той изясни, че- естествено, няма нищо общо с приемането на субстанцията. Попадането в организма му той изяснява с неточност на лекарите при разпределяне на хапчета за възобновяване.

След като го изслушаха, от Комисията дефинираха като период за връщането на терена през септември тази година. Бразилецът пък подписа нов контракт с Каляри при започване на този сезон, само че годината не е по никакъв начин положително за него. Освен наказването за приложимост на допинг той има няколко жълти картона за симулация, както и през декември в другата среща с Фиорентина удари противник без топка.

Иначе Каляри е на точка от зоната на изпадащите кръг преди края на шампионата в Серия А. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР