Футболистът на израелския Апоел Беер Шева Антонио Сефер, съотборник на

...
Футболистът на израелския Апоел Беер Шева Антонио Сефер, съотборник на
Коментари Харесай

Млад футболист от бункер в Израел: Всичко започна в 6 сутринта, страх ни е

Футболистът на израелския Апоел Беер Шева Антонио Сефер, съотборник на българския национал Йоан Стоянов, описа по какъв начин е бил сюрпризиран от детонациите в Израел и се е приютил в бункер.

23-годишният състезател на Апоел Беер Шева, е един от двамата румънски футболисти, които играят в Първа лига на Израел. Другият е Адриан Паун на 28 години, от Ихуд Бней Шфарам.

Към 18:15 ч. в събота българско време информацията на международните медии и " Фокус " е за над 100 души убити, 900 са ранените и десетки, отведени като заложници във войната в Израел.

Клубът на Андриан Паун изрично е забранил на играчите си да приказват пред медиите в този миг на военни дейности, само че Антонио Сефер отговори на публицисти непосредствено от бункера:

" Ситуацията не е по никакъв начин добра, разбирате ли. Не го чакахме. Има всевъзможни терористи, които са влезнали в градовете. Хвърляха се бомби, може би 2500 бомби. В шест сутринта всичко стартира. Помислете единствено, събудихме се и сирените започнаха. Всичко е доста необичайно. Аз съм в бункер. Аз съм с едни мои съседи. Много ме е боязън. Бях изплашен ", сподели румънският състезател пред sport.ro.

Професионалната футболна лига в Израел взе решение да отсрочи мачовете този уикенд и не е ясно какво решение ще бъде взето по отношение на мачовете на националния тим от предварителните кръгове на ЕВРО 2024. Румъния ще играе в Израел в средата на ноември.

Властите в Букурещ търсят решения по какъв начин да приберат в страната почти 790 румънци, които са на поклонение в Израел, сподели министър председателят Марсел Чолаку в събота, оповестява Digi24. Репатрирането на румънците идва в подтекста, в който израелската войска разгласи положение на война вследствие на офанзивите, подхванати от придвижването Хамас.

Терористичната организация Хамас стартира масиран ракетен обстрел от линията Газа по израелска територия и терористите са проникнали на израелска територия на няколко разнообразни места. Цивилните в южните и централните региони са помолени да останат покрай убежищата, а в региона към линията Газа - вътре в убежищата.

Припомняме, че по информация на Посолството на България в Израел от ранния следобяд в съботния ден, няма данни за потърпевши български жители при ракетния обстрел по Държавата Израел тази заран.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР